Рокът се завръща на върха в US еърплея

 

Нов номер едно

 

Както очаквахме миналата седмица, американската инди банда Fun. успя да измести младоците от The Wanted и We Are Young се оказа новият номер едно в класацията на американските радиостанции.

 

За The Wanted, обаче, няма причина за притеснения, защото сингълът им вече е с двойно платинен статус отвъд Атлантика. Това означава, че е продаден в повече от два милиона копия. Освен това на хоризонта се задава и другият им хит с голям потенциал – Chasing The Sun.

 

 

Иначе, We Are Young  е комерсиалният дебют на Fun. и е от втория им албум Some Nights. Хитът започна да набира скорост в края на миналата година, когато американците я видяха изпълнена от актьорския състав на популярното шоу Glee. След това включването на песента в реклама на Шевролет, излъчена по време на гледания от милиони Super Bowl допринесе окончателно за успеха й.

 

За последно дебют на рок банда оглави първото място в този чарт през лятото на 2009, когато Kings Of Leon прекараха една седмица на номер едно с Use Somebody.

 

Една друга рок банда, която напоследък започва да звучи все повече поп отбелязва най-добрият дебют в щатския еърплей. Завръщането на Maroon 5 е с Wiz Khalifa влиза на номер 22 с 2718 излъчвания. Песента е типичен радиохит и голям претендент за първото място.

 

 

И докато една бой банда губи позиции в класацията на MediaBase 24/7, друга печели. One Direction се изкачват от 12-та на 7-ма позиция в националното изброяване, а в класацията на сателитния канал Sirius са на крачка от върха. Петима тийнейджъри продължават да покоряват света концерти в подкрепа на дебютния им албум Up All Night. Последната спирка от турнето им беше Австралия.

 

 

Скоро очакваме видеото на Rihanna за Where Have You Been. Карибската принцеса продължава да пуска тийзъри и да ни кара да тръпнем в очакване. През това време американските станции увеличиха излъчването на парчето, продуцирано от Calvin Harris. Тази седмица песента беше най-прибавяният нов хит в плейлистите след Payphone на Maroon 5. 

 

Ето и трите най-излъчвани хита в Щатите за миналата седмица според MediaBase 24/7:

 

1. Fun. - We Are Young

 

 

2. The Wanted - Glad You Came

 

 

3. Katy Perry - Part Of Me

 

суперрр

Още музика