„За да има музика и утре“

 

Една различна инициатива

 

 

Стартира кампанията „За да има музика и утре“ – инициатива, целяща да провокира креативен дебат по темата за авторските права на музикантите и да предложи легална алтернатива на потребителите на музика он-лайн. На представянето ѝ вчера присъстваха представители на основните партньори на кампанията – ПРОФОН, АБРО, МУЗИКАУТОР и БАМП – на Министерство на културата и Столична община, както и музиканти, артисти, продуценти и издатели, ангажирани със защитата на интелектуалната собственост в България.

 

 

Ина Килева, изпълнителен директор на ПРОФОН и БАМП, обяви, че за първи път всички сдружения на създатели и ползватели на творческо съдържание, които имат отношение към интелектуалната собственост, застават заедно в подкрепа на кауза, за която работят от години. Тя обясни и какво отличава инициативата: „Кампанията „За да има музика и утре” не е „против”, тя е „за”. За това да ценим творчеството и да му позволяваме да живее, да се развива и да ни обогатява. За това да умеем да се поставяме на мястото на другия и да го разбираме.“ В основата на инициативата стои видео клип, чиято креативна концепция е адаптация на изключително успешна кампания, проведена в САЩ. През следващите два месеца той и радио версията му ще се излъчват активно благодарение на партньорството с радио и телевизионните оператори – членове на АБРО и декларираната готовност за съдействие на БНТ и БНР. В клипа участва Марияна Добрева от група Силует.

 

 

Чети и: Излезе юбилейният „BAD 25”

 

 

„Деветнадесет от най-обичаните и уважавани музиканти в България, представители на различни жанрове и поколения, станаха лица на кампанията и се снимаха в една провокативна и самоиронична фотосесия с мотото „Да си музикант не е хоби!“. Идеята е, че ако любимите ни изпълнители имаха друга професия, на никого не би хрумнало да не заплаща за труда им, но тъй като са музиканти, мнозина приемат за „естествено“ да слушат тяхната музика безплатно, лишавайки ги така от възможността да се издържат от труда си“ – обясни Ина Килева.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика