“Bom Bom” на Sam and the Womp е номер 1 в България

 

Някой случайно да е поръчвал парти?

 

 

Някой случайно да е поръчвал парти? Дивите, необуздани звуци на Sam and the Womp вдигнаха доста шум в последните месеци, след привлеклите огромно внимание участия на бандата на фестивали като Bestival, Big Chill, Glastonbury и Lovebox.

 

 

Първоначално подписали със Stiff Records, Sam and the Womp поднесоха експлозивния си парти химн “Bom Bom” – мощен коктейл от ска, дъбстеп, брасендбас – на масовата публика едва когато парчето беше издадено след договор с One More Tune, след което то набра допълнителна скорост и се изстреля до върха на класациите, включително и до #1 в Топ 100 на България.

 

 

 

 

“Не сме седнали и решили да формираме банда и да пишем песни”, спомня си човекът зад синтезаторите, DJ Aaron Audio, загадъчният музикален алхимик на групата, който като тийнейджър се скрива в звукозаписно студио с огромно количество оборудване и не излиза оттам, докато нещата не започват да звучат добре. “Просто решихме да се позабавляваме.”

 

 

На ранните им концерти на сцената можели да се видят DJ Aaron Audio, заедно с главния инициатор на бандата Sam на тромпета и Lady Oo, танцуваща и облечена в костюм на банан. “Това не беше класическият начин да започнеш група, беше си чисто забавление с голяма доза импровизация”, припомня си Sam, човека, чиито личности на и извън сцената напомнят за живота на Clark Kent и Superman.

 

 

Чети и: Вижте новото видео на Christina Aguilera

 

 

Споделяйки интерес към музика от широк спектър от култури означава, че родния  град Лондон на Sam and the Womp е идеалната среда за тяхното развитие. На концертите, които изнасят в  Standon Calling и Notting Hills Arts Club, включително и шоу с Beardyman, звукът на Sam and the Womp тръгва в дори още по-непредвидими посоки. За лайв шоутата ядрото на триото е подкрепено от група от шестима музиканти, които преди това са свирили с Bad Manners и Prince Buster.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика