Чийте "Skyfall" на Adele

 

Песента отбелязва 50-та годишнина от първия филм за James Bond

 

 

5 октомври 2012 - XL Recordings/Sony Music – В 2:07 часа през нощта (и точно 00.07 по Гринуич) на 4-ти срещу 5-ти октомври се състоя световната премиера на новия сингъл на Адел – Skyfall – официалната песен към предстоящия едноименен нов филм за Джеймс Бонд. Сингълът може да бъде чут на официалния сайт на певицата (http://adele.tv) и закупен дигитално от iTunes. Датата на премиерата на песента не е избрана случайно. На 05.10. се навършват 50 години от излизането на първия филм, озаглавен „Dr.. No” през 1962г. и е денят, който се отбелязва като световния ден на агент 007.

 

 

След като беше пуснат 90-секунден откъс от песента в началото на тази седмица, критиката избухна с възторжени отзиви. Вестник Ивнинг стандард написа „Най-добрата Бонд певица от Шърли Беси досега”, Дейли телеграф: „Превъзходна Бонд песен, която стига директно до сърцето”, Лос Анжелис Таймс: „Независимо, че чухме само 90 секунди, "Skyfall" със сигурност ще се превърне в една от най-големите, класически песни за Джеймс Бонд за всички времена”, а Гардиън я определя като „истинска душевна наслада”.

 

 

 

 

След като прочита сценария за филма, Адел се съгласява да стане съавтор на тематичната песен за новия филм за Джеймс Бонд, заедно с Пол Епуърт. Певицата признава, че в началото се е колебаела дали да участва. „Има твърде много напрежение и очакване, когато става дума за песен за Джеймс Бонд. Но след като изчетох сценария се влюбих в него и с Пол имахме страхотни идеи как да звучи песента. В крайна сметка всичко се получи от само себе си. Беше наистина забавно и вълнуващо, защото досега не съм създавала музика към филм, а когато записвахме щрайха към песента – ужасно много се гордеех!”. Песента е записана в Аби Роуд студиос в Лондон заедно със симфоничен оркестър от 77 музиканта.

 

 

“Skyfall” е първият звукозапис на Адел след издаването на суперуспешния й албум „21” в началото на 2011 г. До момента албумът има на 24 милиона продадени копия по света и е отличен с 6 награди Грами, 2 награди Брит и 2 награди Ivor Novello.

 

 

Саундтракът към „Skyfall”  ще излезе на 29 октомври като автор на музиката е прочутият филмов композитор - Томас Нюман.

 

 

Чети и: Pe4enkata с дебютен клип - "Този бийт"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика