Само за ценители - Friar Alessandro

 

"The Voice From Assisi" ще излезе на 15-ти октомври

 

 

Новата звезда на Decca, Friar Alessandro, ще издаде своя дебютен албум на 15-ти октомври. "Voice From Assisi" е запис, във все по-популярния crossover жанр, характерен за изпълнители като Il Divo, Il Volo и Andrea Bocelli. Изпълнителят грабва мигновено с ангелски глас и красиви песни, пропити от любов и болка едновременно.

 

 

"Voice From Assisi" побира известни религиозни песни, авторски творби и автентични францискански песнопения. Записаният в Abbey Road (най-известното звукозаписно студио в света) албум е продуциран от Mike Hedges, познат от работата си за U2, The Cure и Manic Street Preachers. Mike е и човекът, открил талантливия тенор. Така Alessandro става първият монах в света, подписал договор с голям звукозаписен лейбъл.

 

 

Ето какво казва младият тенор за себе си:

 

 

Казвам се Alessandro и съм монах от Ордена на Св. Франциск от Асизи. За мен музиката е директна връзка с Бог. Това е начинът, по който общувам с него. Чувствам се благословен, че мога да следвам призванието си чрез тази прекрасна музика”.

 

 

Днес изпълнителят продължава да работи в Базиликата Santa Maria degli Angeli и посреща повече от 6 милиона посетители всяка година. През свободното си време талантът е дърводелец – освежава стари мебели и изработва дървени етажерки за книги. Тъй като е дал личен обет за бедност, Friar Alessandro няма да вземе и един лев от продажбите на записа си и животът му ще си остане същият. Приходите от продажбата на Voice From Assisi ще бъдат дарени на Ордена на францисканските монаси, който впоследствие ще ги използва за благотворителни цели.

 

 

Докато релийз датата на Voice From Assisi (15-ти октомври) да настъпи, чуйте божествения глас на Friar Alessandro в дебютния му сингъл – “Pater Noster”:

 

 

 

 

Чети и: Ланг Ланг - „The Chopin Album”

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика