We Are Young звучи навсякъде в Щатите

 

 

Без промяна на първото място тази седмица

 

Втора поредна седмица Fun. изпълняват най-слушаната песен в Америка. We Are Young, която е с участието на Janelle Monae е стъпила здраво на върха в поп чарта на MediaBase 24/7 като 14, 239-те излъчвания са успели да достигнат ушите на близо 111 милиона американци.

 

Основният конкурент на Fun. e рапърът Flo Rida. Хитът му със Sia отбелязва поредния скок и нищо чудно Wild Ones да се окаже поредният номер едно за изпълнителя от Флорида. До момента той е достигал 3 пъти върха в класацията на американските поп станции. Най-дългият му престой на шампионското място е през 2008, когато Low се задържа 6 седмици там и става песен на годината. За последно Flo Rida беше номер едно наскоро с Good Feeling, а Right Round беше любима на плейлист мениджърите през  март 2009. И сега шансовете са на негова страна.

 

 

Друг хит на Sia също се изкачва в Америка, но този път с главно действащо лице David Guetta. Тракът се появи в края на миналата година успя да достигне ТОП 10 в страни като Великобритания, Германия, Унгария, Ирландия и Австрия.  Последният хит на David Guetta, Turn Me On с Nicki Minaj, достигна номер 2 в края на март и скоро ще е извън ТОП 20. Радиостанциите намалиха неговите излъчвания драстично в полза на Titanium, който вече е на номер 30.

 

 

Usher e най-доброто ново участие в еърплей чарта на Щатите. Maroon 5 и тази седмица са с най-голям скок с Payphone, но Scream e се оказа най-прибавяната нова песен и влиза на номер 33. Сега Usher e с два хита в класацията като Climax така и не достигна по-висока от 35-тата позиция и сега е почти извън ТОП 40 на номер 38.  Всъщност, общо шестима участници в ТОП 40 тази седмица са представени с поне два хита. Освен Usher имаме двойна доза от David Guetta (Titanium и Turn Me On), Drake ( Take Care и The Motto), Pitbull (Back In Time и в хита на Jennifer Lopez Dance Again), Sia (с участието си в Titanium и Wild Ones), Nicki Minaj (Starships и в Turn Me On на David Guetta). Rihanna пък си има три заглавия в ТОП 40 - Talk That Talk, Where Have You Been и Take Care, в която помага на Drake.

 

 

Напоследък наред с електронните диджейски тракове и бой банди в американския поп чарт има някакво завръщане на рапа в лицето на Drake, Flo Rida и B.O.B. Поредното рап попълнение звучи като хит който се слуша през лятото, докато се кара демонстративно бавно в жегата с отворени прозорци или свален покрив.

 

Drank In My Cup на Kirko Bangz излезе миналото лято и постепенно влезе в класациите. В момента е в ТОП 5 на ърбън и ритмик форматите,  а в мейнстрийма е на номер 38. Няма как да не си направите асоциации с Drake, но сякаш от някакъв негов мързелив период.

 

 

Kirko Bangz e на 22 и oт Тексас, което го прави представител на южната рап сцена. Drank In My Cup е от мисктейпа му Procrastination Kills 3 и е вторият му сингъл, но първият, който влиза в ТОП 40. What Yo Name Iz? излиза през февруари миналата година, но не се радва на успех.

 

Ето и трите най-излъчвани хита в Щатите за миналата седмица според MediaBase 24/7:

 

 

1. Fun. - We Are Young

 

 

2. The Wanted - Glad You Came

 

 

3. Flo Rida - Wild Ones f/Sia

 

Още музика