Румънеца и Енчев отново ще атакуват класациите

 

Дуетът с петзвезден международен проект

 

 

След като през изминалото лято Румънеца и Енчев изпяха един от най-успешните си сингли "Пак на море" (със специалното участие на Turbo B от легендарните SNAP!), сега момчетата са готови с новия си проект, в който обединяват усилия с три международни звезди. В ефира на българските радиостанции вече е песента  "Miss You" (pop mix версия), колаборация на артистите с емблематичните рапъри Coolio и Goast и един от най-популярните световни солови изпълнители през 90-те – Haddaway. 

 

 

"Miss You" разказва за емоциите, които съпътстват края на една голяма любов и  към момента е най-мащабния проект в цялата петнадесет годишна музикална кариера на дуото.

 

 

 

 

“Записите на този сингъл ни отнеха почти две години в търсене на подходящо звучене, като преминаха през звукозаписни сесии в САЩ, Румъния и България. Първоначалната идея беше да направим съвместно парче с Haddaway и датира още от 2009г, когато нашата звукозаписна компания Селект Мюзик Медия организира в България няколко негови концерта. В последствие професионалните ни взаимоотношения се превърнаха в приятелство. След като пяхме акапелно с него на една сцена (ние правихме ритъм с уста, а той пееше), той ни предложи да направим съвместно парче на бийтбокс основа. Затова и в първоначалното демо от 2010г всички инструменти записахме само с уста и ефекта беше впечатляващ. След студийните обработки никой не можеше да познае, че това е глас. Историята продължава със създаването на 6 различни версии на песента в търсена на оптималното звучене, тъй като акапелния вариант нямаше плътността на истинските инструменти.  Миналата година по време на записите на припева на Haddaway в Румъния, в същото студио се оказаха Coolio и Goast. Като чуха проекта те казаха “Това е хит и ние искаме да участваме в него”, като по този начин  в рамките на половин час в песента ни се появи световния музикален елит от 90-те. Историята звучи приказно, но съм щастлив че за пореден път правим огромна стъпка в музикалната си кариера и то благодарение само на нас самите. Така след почти две години съвместна работа с едни от най-яките пичове в световния музикален бизнес, вече сме готови със сингъла и се надяваме да се хареса на всички наши фенове.” споделя Енчев относно творческия процес по създаването на "Miss You".

 

 

Чети и: Matchbox Twenty - “Put Your Hands Up”

 

 

Музиката и аранжимента на MISS YOU са дело на Румънеца и Енчев, Haddaway и N.A.S.O, а текста на Румънеца и Енчев, Coolio, Goast и Haddaway. Продуцент и издател: Селект Мюзик Медия.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика