Колумбиеца снима новия си клип

 

Какво се е получило ще разберем следващата седмица

 

 

Софийският рапър Колумбиеца затвори центъра на столицата за снимките на новия си клип – политически ангажираното парче „Дете на прехода”.

 

 

Във видеото продуцентът на рап лейбъла Kartela Records обикаля облечен с костюм по жълтите павета и изрежда до болка познати истини от модерната българска история, а улиците около него са символично безлюдни. Колумбиеца е готов с няколко нови парчета, но се е спрял именно на „Дете на прехода” за нов сингъл, заради скандала, в който беше намесена рап музиката наскоро.

 

 

„Всички помним времената, когато имаше тотална цензура и само един определен кръг хора можеха да правят музика, угодна на властта. Рап музиката не е удобна на никого, защото нарича нещата с истинските им имена”, коментира Колумбиеца и допълва, „Именно възходът на поп-фолк музиката доведе до пълен упадък на нацията. Дъщерите на България се превърнаха в проститутки, продаващи се за няколко чаши и табла със салфетки. Изчезнаха също, каквито и да било ценности. Децата започнаха да живеят в илюзията, че парите не се изкарват, а падат от небето, че висшистите мият тоалетни.”

 

 

Чети и: Foals анонсираха новия си албум

 

 

Колумбиеца винаги е бил сред рап артистите със силно социално ангажирани текстове - от класиките „Войн от запад” и „Мръсен ритъм” в дует с М’глата, до хитовете „Яко е партито” и „Гръмни бутилката” – софийската рап звезда е от типа артисти, които без притеснение сочат абсурдите с пръст и това му е създало армия от верни фенове.

 

 

Премиерата на „Дете на прехода” на Колумбиеца ще бъде през следващата седмица в официалния видео канал на Kartela Records.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика