The Smashing Pumkins разкриха обложката на Oceania

 

Премиерата на новата тава на тиквите ще е на 19 юни

 


The Smashing Pumpkins разкриха обложката на новия си албум Oceania. Той ще излезе на 19 юни от Martha’s Music/EMI Label Services. В България продукцията ще се разпространява от Анимато мюзик. Красивата призрачна снимка е дело на фотографа Richard Shay – син на чикагската легенда Art Shay.  

 

Oceania е записан в частното студио на певеца/китарист Billy Corgan в Чикаго, заедно с останалите членове на групата: китариста Jeff Schroeder, барабаниста Mike Byrne и басиста/вокалиста Nicole Fiorentino.

 

Силната колекция, състояща се от 13 парчета, е продуцирана от Corgan и Bjorn Thorsrud и миксирана от David Bottrill. 

 

Това е седмият студиен албум на The Smashing Pumpkins и представлява „албум в албума”, тъй като е част от произведението-в-прогрес от 44 песни, TEARGARDEN BY KALEIDYSCOPE.

 

„Известно време от работата по албума прекарахме в празен кино салон в Седона през зимните месеци в началото на 2011 г., нахвърляйки някои първоначални версии на песните, докато „опипваме” терена в емоционално отношение. В този вид процес не беше толкова различно от предишните албуми, когато работех в екип с групата, за да ми помогнат да определя семплите, които да доразвивам.

 

После просто излязохме навън, на път и придобихме впечатление за това какво не работи вече за нас от динамична гледна точка. Потрудихме се здраво в насока да създадем пространство в музиката, но да не загубим емоционалната сила, която държа да има зад песните ми.”, споделя Corgan за процеса на създаване на албума.

 

 

По отношение на концертите, The Smashing Pumpkins потвърдиха участието си като хедлайнъри на фестивала Splendour in the Grass от 27 до 29 юли в Австралия. Събитието е вече разпродадено.

 

Групата ще оглави и други концерти в Австралия и Нова Зеландия, за които предстои скоро да научим повече подробности.
 

 

 

 

Още музика