Katherine Jenkins издава "This Is Christmas"

 

13 песни за саундтрака на празника

 

 

След ослепителното си участие в американския телевизионен формат Dancing With The Stars и изпълнение на диамантения юбилей на Кралицата, за да сложи край на тази повече от вълнуваща година, Katherine Jenkins анонсира излизането на своя първи коледен албум, озаглавен “This Is Christmas”, който ще излезе на 26 ноември през Warner Bros Records. Katherine ще изпълни парчета от албума, както и някои от нейните най-обичани песни, на своето коледно турне, което ще започне в Manchester Bridgewater Hall на 9 декември.

 

 

Записан през лятото в Малта с успешния продуцент Mike Hedges, нейният седми студиен запис е албум, характеризиращ се с традиционен дух и смесица от класически песни и любими празнични парчета. За да подпомогне звукозаписните сесии, Katherine избира доста уникален подход: "Вълшебни светлини, свещи, гигантски Дядо Коледа”, инструктира тя своя сътрудник какво да набави в студиото. Jenkins се въздържа единствено от изкуствения сняг: “Не съм дива, все пак”, смее се тя. Всичко трябва да е перфектно за този първи нейн коледен албум.

 

 

За своите 32 години досега Katherine никога не е пропускала да прекара Коледа със семейството си в Нийт, Южен Уелс. “Дори и когато бях в Ирак, за да свиря за службите по това време на годината, първо се уверих, че ще мога да се прибера точно навреме за Бъдни вечер и началото на празненствата.”

 

 

Семейство Jenkins имат стриктни правила за празниците. Katherine и сестра й ходят в същия пъб, както правят всяка година на Бъдни вечер, срещат с някои стари приятели от гимназията, а на сутринта цялото семейство се събира в дома на майка им. И понеже Коледата е толкова важна за нея, този албум също е от огромно значение за Katherine. Няма как да сбъркаш с посланието, когато става дума за традиция като тази.

 

 

Още от самото начало, изпълнителката е имала идея за точно такъв албум в главата си – такъв, който да те отведе при камината и опакованите подаръци още в рамките само на първите четири песни. “Не исках да правя абстрактен коледен албум. Исках да създам такъв, който мигновено да  почувстваш  личен, близо до теб, сякаш го знаеш от години.”  

 

 

Чети и: Тази седмица Music Point ви пренася във Вашингтон  

 

 

С ясното съзнание, че през този коледен сезон тематични албуми издават и международните суперзвезди Michael Buble и Josh Groban, Katherine се насочва към това да придаде на своя запис съвременен привкус. Наред с традиционни коледни песни като “Away In A Manger” и “Hark the Herald Angels Sing” и такива като “Deck the Halls”и “Ding Dong Merrily On High”, тя успява да постави на коледния си проект и своя уникален индивидуален отпечатък. В албума е включена още “Come What May” с участието на всепризнатия тенор Placido Domingo и песента “Away in a Manger” с нов необикновен аранжимент.

 

 

На Katherine не й е било никак трудно да улови духа на сезона. “Това е най-щастливият момент от годината за мен и за много други хора.”

 

 

Коледният албум “This Is Christmas” на Katherine Jenkins ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика