Pat Metheny издава "The Orchestrion Project"

 

Двойният диск включва 13  лайв изпълнения от турнето му през 2010 година

 

 

През 2010 година носителят на 19 награди Grammy Pat Metheny отвежда своето музикално изследване на нова територия със своя “Orchestrion”, контролиран от компютър мини-оркестър, който е способен да реагира на неговите докосвания на китарата. След издаването на албума “Orchestrion”, Metheny и неговата “банда” се отправят на път, изнасяйки над 100 концерта по света, кулминацията на което е записването на “The Orchestrion Project” в Бруклин, Ню Йорк.

 

 

Този запис показва пълната еволюция на “Orchestrion”,  както е документирано в края на мащабното световно турне, и ще бъде достъпен през Nonesuch Records от 28 януари. Предварителни поръчки на двойния диск вече могат да бъдат направени на nonesuch.com и patmetheny.com и включва лимитирано издание, подписано от Metheny плюс възможността веднага да бъде свалено парчето “Sueño con Mexico”.

 

 

“Orchestrion” e произвeдение от различни акустични инструменти, управлявани от китарата на Metheny. Пълната гама от инструменти включва няколко пиана, комплекти барабани, маримба, десетки перкусионни инструменти и дори кабинети. Metheny работи месеци наред с брилянтен екип от професионалисти и инженери, за да се стигне до крайния резултат, а именно “Orchestrion”.

 

 

Албумът “Orchestrion” и последвалото го турне получиха бурни овации. “Без значение кой - или какво - е с него на сцената, Pat Metheny свири музиката така сякаш след края на шоуто няма да му бъде позволено да го прави повече до края на живота си. Той отдава значение на всяка нота, вдъхвайки на всяка една толкова емоция, че е много трудно да не се потопиш в момента…той винаги изглежда така сякаш изпитва също толкова удоволствие докато свири, колкото и ние докато слушаме. За неговото турне в подкрепа на “Orchestrion” вероятно ще се говори още доста време.”, казва за него NPR Music.

 

 

Чети и: The Rolling Stones пуснаха новия си клип

 

 

През последните повече от три десетилетия китаристът Pat Metheny все повече се отдалечава от мейнстрийм джаза, разширявайки и размивайки граници и музикални стилове. Зад гърба си той може да се похвали с редица постижения, сред които 19 награди Grammy в 12 отделни категории; серия от влиятелни записи на триото; награждавани соло албуми; колаборации и дуети с големи имена като Ornette Coleman, Steve Reich, Charlie Haden, Brad Mehldau и много други. Неговата банда Pat Metheny Group, основана през 1977 година, е единственият състав в историята с награди Grammy за седем последователни албума.

 

 

Двойният диск “The Orchestrion Project” на Pat Metheny ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика