Biffy Clyro издават новия си албум през януари

 

На 28-ми очакваме "Opposites"

 

 

Затвърдилата се вече, като една от най-големите банди в Обединеното кралство, след невероятния успех през 2009 година на албума “Only Revolutions”, който достигна до #3 с над 600 хиляди продажби, Biffy Clyro ще издадат техния нов албум “Opposites” на 28 януари през 14th Floor Records.

 

 

Турнето на Biffy Clyro, в подкрепа на “Only Revolutions”, им донесе редица концерти в зали, както и статус на фестивални хедлайнери, като групата осъществи три напълно разпродадени турнета във Великобритания, включително и забележителното шоу в Wembley Arena. Статусът им на една от най-вълнуващите британски банди беше отразен и в наградата “Най-добра лайв банда” от списанията NME и Q през 2011 година.

 

 

Групата вече представи “Opposites” на няколко специални шоута в Германия, Швеция и Норвегия, всичките от които напълно разпродадени за рекордно кратко време и посетени от най-преданите им фенове. Още дати са добавени за Париж, Амстердам, Ню Йорк и Лос Анджелис. Тези шоута предлагат рядък шанс да се види групата в една по-интимна среда след като през фестивалния сезон тя беше един от акцентите на Download, Rockness, Isle of Wight и iTunes.

 

 

Biffy Clyro ще изнесат 11 концерта в рамките на турнето им в Обединеното кралство и Ирландия през март, включително и дата в O2 Arena в Лондон. След това музикантите ще се отправят на световно турне, което ще започне през пролетта.

 

 

Продуциран от GGGarth Richardson (Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine) в Лос Анджелис, “Opposites” олицетворява нарастващата амбиция на Biffy Clyro, представлявайки техния най-разнообразен и непредсказуем албум към днешна дата. Както вокалистът/ китарист Simon Neil казва за списание Q: “Нашата мисия  с този запис беше: не се страхувай от нищо.”

 

 

Делукс версията на “Opposites”, каквато също ще бъде издадена, ще включва 20 парчета, разпределени в два диска, “The Sand At The Core Of Our Bones” и “The Land At The End Of Our Toes”, ще включва и документален филм, който разкрива процесът на записването на албума.

 

 

Чети и: Young Jeezy извади видео на „Get Right”

 

 

“Stingin' Belle” беше първото парче, което феновете имаха възможността да чуят от албума, а първият сингъл от него е песента “Black Chandelier”. Наскоро, с помощта на Twitter, бандата разкри и артуърка на “Opposites”, дело на Storm Thorgerson.

 

 

Албумът “Opposites” на Biffy Clyro ще бъде на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика