Gotye с поглед към върха и в Щатите

 

 

Австралиецът е на косъм от първото място в щатския еърплей

 

И тази седмица Fun.  не отстъпиха от номер едно в класацията на американските радиостанции на MediaBase 24/7.  We Are Young бе на косъм от върха в чарта за продажби във Великобритания, но в Америка за момента няма голяма конкуренция.

 

Наскоро момчетата от бандата решиха да използват популярността си за защита на еднополовите бракове. Инди поп групата разкриха плановете си да организация с идеална цел в помощ на гей обществото.

 

Пред Washington Post китаристът Jack Antonoff обясни защо смята, че равенството в брака е една от най-важните теми на съвремието ни и допълни: „Ние твърдо вярваме в идеята, че ако не говориш за това си част от проблема. Осъзнахме, че имаме публика и ще бъде глупаво да не се възползваме от това.”

 

С това изказване очакваме поне още една седмица на номер едно за Fun., освен ако изненадващо не бъдат изместени от първото място. Преди месец основен претендент за първото място беше Part Of Me, но след не можа да достигне по-висока от трета позиция Katy Perry започна да пада и номер 6 се окичва с короната на сингъла загубил най-много излъчвания. Part Of Me е пусната с близо 1,500 пъти по-малко и ако изборът на музикалните редактори индикира желанията на слушателите можем да кажем, че над 10 милиона американци са пожелали да слушат песента по-рядко.

 

Очакванията за следващия номер едно на Америка са предимно за Starships на Nicki Minaj (тази седмица номер 4) или Wild Ones на Flo Rida и Sia (тази седмица на номер 2). Изненадата може да пристигне от Gotye, който е на номер три. В началото щатските поп станции подхождаха малко плахо към нетипичния саунд на австралиеца, но сега са уверени в потенциала на парчето и тази седмица Somebody That I Used To Know e най-бързо набиращото скорост заглавие. 

 

В американския еърплей е логично повечето хитове да са произведени в Щатите, но в плейлистите има място и за други националности – канадци, французи, австралийци... Местната музика през миналата седмица е малко над 50 % в ТОП 40, а следващите по брой песни са британските артисти. Силното британско присъствие си има ново попълнение сред 20-те най-добри.

 

 

Тя е младата звезда Ellie Goulding, която вече е утвърдена на Острова. В колекцията си с признания има победа в BBC Sound of 2010, наградата на британската критика и албум, достигнал номер едно - Lights. Eдноименният сингъл от този албум е първият й досег с американските поп фенове. Песента катери три места до номер 20.

 

 

Най-доброто ново предложение тази седмица е дебютният солов хит на Rita Ora. How We Do (Party) влиза на номер 32. Rita призна, че приема сравненията между нея и Rihanna за комплимент. Пред MTV тя каза: „Не е като да ме сравняват с някого, на когото не съм фен, така че съм щастлива да ме сравняват с някого като нея.” Новото откритие на Jay-Z още заяви, че с удоволствие би снимала видео с RiRi, в което да има горещи сцени, включващи преследване. В края 21-годишната звезда поясни, че си е напълно хетеросексуална.

 

Още една инди банда влиза в чарта и също при Fun. и тук песента им първо става популярна, благодарение на реклама. В случая рекламата на Ipod Touch могат да се чуе Tongue Tied на американците GROUPLOVE. В момента те са на турне в Америка и все повече хора се запознават с музиката им. Станциите отразяват интереса и ето, че още едно алтернативно звучене намира място сред 40-те най-добри на номер 38.

 

 

Майсторът на хитовете с пиано се завръща и този път е в помощ на Gym Class Heroes. Новото им Fighter е съвместен проект с Ryan Tedder. Това е третият сингъл от албума им The Papercut Chronicles II и очевиден хит . Очакванията са да се представи поне толкова добре,  колкото и предишните два. Ass Back Home с Neon Hitch достигна номер четири в началото на април, а преди това в края на октомври миналата година Adam Lavine им помогна да достигнат върха със Stereo Hearts.

 

 

Ето и трите най-излъчвани хита в Щатите за миналата седмица според MediaBase 24/7:

 

1.  Fun. - We Are Young

 

 

2.  Flo Rida - Wild Ones f/Sia

 

 

3. Gotye - Somebody That I Used To Know

 

Още музика