Новият албум на Chambao излиза у нас на 21 май

 

5 години след последния си студиен проект, Chambao пускат албума Chambao

 

Chambao са готови с новия си едноименен албум, който излиза на 8 май в Испания, а в България ще бъде издаден от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 21 май (понеделник), 2012.

 

Албумът  отбелязва десет години от дебюта на групата от Малага и 5 години от излизането на последния им студиен албум - Con Otro Aire. Ако на някой му се струва, че пет години са прекалено дълъг период, Ла Мари обяснява:

 

„Създаването на музика е естествен процес, в него няма предварителен график. В един момент почувствах, че трябва да спра и да се оттегля от сцената и от целия цирк, който е в света на музиката”.

 


Новият албум затвърждава музикалната същност на Чамбао – завладяваща смесица от музиката на Средиземноморието, носеща космополитно звучене в съвремието ни с неподправена сензитивност.

 

Предстоящият албум съвпада с десетгодишния юбилей на групата и е особено специален за Ла Мари. „От момента на раждането ти, всяка глътка въздух, чувство или мисъл не спират да те променят. Мисля, че не само е неизбежно, но и необходимо, човек да се себеопознава и да се наслаждава от това. Освен годишнината ни, този пети албум е различен за мен, защото с него завършвам един етап в личен и професионален план и започвам нов, в който нищо не е толкова важно, че да си заслужава цялата тази лудост и стрес.. Въпреки, че все още се опитвам да се уча на това всеки ден.”

 

Албумът е продуциран от Carlos Raya (носител на наградата „Най-добър продуцент за 2010-та” на Испанските музикални награди, „Най-добър тонрежисьор” за 2011-та и китарист в някои от най-успешните испански рок групи - Quique Gonzalez, Fito & Fitipaldis и M-Clan), който безпогрешно усеща духа на Чамбао с продукцията, която създава за новия албум и най-вече с оригиналните аранжименти, които създава.

 

Chambao е сред най-успешните музикални експорти на Испания за последните десет години в света. В подкрепа на новия проект, групата обяви предстоящото международно турне в това число и България- 23 юни.

 

 

Още музика