Gravity Co. пускат нов албум

 

Групата започва турне, за да го промотира

 

 

13 декември е щастлива дата в календара на иновативната група Gravity Co. Тогава ще се състои премиерата на дългоочквания нов албум на бандата. Той е четвърти по ред в дискографията им и включва 10 съвсем нови композици. Заглавие на продукта дава единствения инструментал в него “Lost Satellite”.

 

 

Музиката е изцяло дело на китариста Иво Чалъков, а за звуковия дизайн се е погрижил клавиристът и основател на Gravity Co. Петър Съмналиев. Всички текстове са написани от Борис Чеширков, с когото групата работи повече от 6 години. Интересен факт е, че освен завърналият се през 2010 г. оригинален певец на групата Явор Захариев,  за първи път в “Lost Satellite” има парчета, в които ролята на водещ вокалист е поета от Иво Чалъков и Борис Чеширков.

 

 

Албумът е доста по-разнообразен в стилово отношение от предходните, като към атмосферичната звукова среда,  запазена марка на Gravity Co., са включени и доста агресивни китарни и синт рифове. Преобладават ъпбийт парчетата, с електро-звучене, а на моменти са включени дори елементи на олд скуул хип-хоп.

 

 

Записите са продуцирани от Георги Станев, Иво и Петър и са осъществени в Studio X. Албумът е мастериран в лондонското студио The Exchange Mastering, от Майк Марш, работещ  с някои от най-големите имена на световната музикална сцена , сред които Massive Attack, Depeche Mode, The Prodigy, Chemical Brothers и др.

 

 

 

Датата 13-ти декември е много специална за бандата. Точно на нея се навършват 10 години от издаването на супер успешния дебютен диск “U”.

 

 

Kонцертът в Mixtape5 ще бъде разделен на две части. В първата феновете ще могат да чуят целия нов албум, а във втората Gravity Co. ще изсвирят всички свои сингли и най-силните си лайв парчета. На място ще може да бъде закупен “Lost Satellite”  в CD формат и на винил. Клубът отваря врати в 20:30. Специален диджвйски съпорт на събитието ще окажат Strange Affection и Ginger Head.

 

 

Чети и: David Guetta пусна нов клип

 

 

Дни преди това, на 7 декември от 21:30 ч. в Radio Cafe, най-нетърпеливите фенове ще имат ексклузивната възможност да чуят предпремиерно новия албум на Gravity Co. “Lost Satellite”, представен от GingerHead и Strange Affection. Входът е свободен.   

 

                                                                                                                                                      

След промоцията на 13 декември, бандата ще изнесе още десет концерта в големите български градове.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика