Snoop Lion наследява Snoop Dog

 

Първият му сингъл е "Here Comes The King"

 

 

Snoop Lion е новият творчески псевдоним на мултиплатинения артист и хип хоп легенда Snoop Dogg. Чрез новосъздадентата си продуцентска компания Berhane Sound System той подписа договор с RCA Records/Sony Music за издаването на новия си албум "Reincarnated" - проект, силно повлиян от реге и денс музиката. Музикални продуценти на албума са Diplo и Major Lazer.  Албумът е планиран да излезе през пролетта на 2013-та година от Sony Music Entertainment.

 

 

Днес е радио премиерата на пилотния сингъл от албума “Here Comes The King” с участието на Angela Hunte. Сингълът е продуциран от Diplo & Ariel Rechtshaid заедно с 6Blocc.

 

 

 

 

Целият творчески и звукозаписен процес по "Reincarnated" (състоял се в Ямайка) е филмиран и догодина предстои да излезе едноименният документален филм от продуцентите VICE Films & Snoopadelic Films. Филмът се очаква с огромен интерес от музикалната общност като премиерата му се състоя на престижния филмов фестивал - Toronto International Film Festival 2012. "Reincarnated" документира духовното пътуване, започнало под името Snoop Dogg, израстването и трансформирането в Snoop Lion. Филмът разкрива как животът в островната карибска държава заедно с хората и културата на Ямайка променят Снуп.

 

 

Чети и: Sugar DJ’s ще предствят "Shocked" на 9 декември

 

 

"Major Lazer и аз имахме абсолютния шанс да се фокусираме върху записите в "Reincarnated", от първата по последната песен без да прекъсваме процеса. Благодарение на времето, което изкарах в  Ямайка и от контактите ми с хората на улицата, ние успяхме да създадем песни, вдъхновени от идеите за мир, любов и справедлива борба” – казва Snoop Lion и добавя - "С ‘Here Comes The King’ само ще опитате малко от  вкуса на албума и филма  "Reincarnated". Очаква ни една вълнуваща 2013-та година”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика