1D ще запишат песента за "Деня на червеня нос"

 

Момчетата ще запишат официалния сингъл за благотворителната кампания

 

 

Comic Relief обявиха, че момчетата от One Direction ще запишат официалния сингъл за Деня на червения нос през 2013-та година. Песента е „One Way or Another” и е кавър на класическия хит на Блонди от 1978г. Сингълът ще излезе през февруари 2013, а от 31 януари ще бъде достъпен за предварителна поръчка в iTunes.

 

 

За последните три години, One Direction се превърнаха в най-успешната поп група за всички времена и поставиха редица рекорди, благодарение на безрезервната подкрепа на милиони фенове от цял свят. Без съмнение, всички 1D фенове ще откликнат на призива на любимците си да се включат в предстоящата благотворителна кампания на Comic Relief през 2013-та година.

 

 

Comic Relief е може би най-мащабното благотворително събитие във Великобритания заедно с кампанията „Деца в нужда”, започнало през 1985г. в подкрепа на гладуващите в Етиопия и Судан. Кулминацията е т.нар. „Ден на червения нос”, който се провежда на всеки 2 години през месец март. Това е денят, в който се набират най-много средства чрез различни телевизонни предавания, програми и мероприятия.

 

 

По традиция в Деня на Червения нос, гражданите на Великобритания (и най-вече младите хора) носят червени пластмасови носове, обличат червени дрехи или слагат червени перуки. Хората правят всякакви лакомства, които продават на улицата с цел набиране на средства. През този ден учениците на Острова са освободени от носенето на униформа в училище, а мотото на кампанията е хората да събират средства, докато се забавляват.

 

 

Участието на групата в кампанията Хари от 1D коментира така: И петимата сме израснали с инициативите на Comic Relief и сме участвали в много дни на червения нос в училище, така че сме искрено поласкани от поканата да запишем предстоящия сингъл за кампанията. Това е огромна чест за нас. Ще направим кавър на една от най-великите песни в музиката - „One Way or Another” – и много се надявам, че тази версия ще спечели достатъчно много пари за каузата”.

 

 

Чети и: Различните Немо

 

 

Зейн добавя: В училище Денят на червения нос беше наистина голяма работа! Очаквахме го с нетърпение – спомням си, че една година аз и приятелите ми отидохме по пижами на училище. Беше ужасно забавно..”

 

 

Денят на червения нос ще се проведе на 15 март 2013г. и отсега британската общественост замисля различни забавни инициативи, с които ще се спечелят повече пари за фонда. Денят на червения нос е помогнал на милиони гладуващи и бедстващи хора в Африка.

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика