Jimi Hendrix - People, Hell & Angels

 

Неиздавани до момента студийни записи от периода 1968-70

 

 

Experience Hendrix и Legacy Recordings/Sony Music Entertainment обявиха подробностите около предстоящия проект „People, Hell & Angels” с 12 неиздавани до сега и напълно завършени студийни записи на Джими Хендрикс. Новият албум ще излезе на 5 май 2013г. и у нас ще се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

 

 

„People, Hell & Angels” разкрива творческите търсения на легендарния китарист, извън музикалното наследство на триото Jimi Hendrix Experience.  Това е период, в който виртуозният китарист печели масова популярност във Великобритания и Америка, триото отбелязва рекордна посещаемост на рок концерт, а първите им два албума "Are You Experienced?" и "Axis: Bold as Love", излезли през 1967 г., са в Топ 10 по продажби в САЩ. Но всичко това не е достатъчно за Джими Хендрикс. Зад кулисите, творческият му гений търси нови музикални послания. В началото на 1968 г., той е пълен с нови музикални идеи и със страст да ги разработва извън групата, заедно с няколко стари приятели и други музиканти.

 

 

12-те композиции, включени в предстоящия албум „People, Hell & Angels”, са разнообразни като звук и стил, благодарение на допълнителните  инструменти, които Хендрикс използва за записите на новия материал: брас, кийборд, перкусии и втора китара. В „People, Hell & Angels” той достига едни от най-виртуозните си китарни сола. Заглавието на албума е измислено от самия Джими Хендрикс и предстоящите записи, ще дадат един нов, различен поглед върху неговото израстване като композитор, музикант и продуцент.

 

 

Тази година, Джими Хендрикс щеше да навърши 70 години на 27 ноември.

 

 

„People, Hell & Angels” ще излезе на музикалния пазар на 5 март, 2013г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

 

 

„People, Hell & Angels” разкрива посоката, в която Хендрикс е започнал да  експериментира. Той прекарва часове в звукозаписното студио в търсене на различен музикален израз заедно с нови музиканти, с които споделя общи амбиции: Стефан Стийлс (Stephen Stills) от групата „Buffalo Springfield”, барабанистът Бъди Майлс, Били Кокс (с когото Джими Хендрикс служи в армията в 101-ва въздушнодесантна дивизия и по-късно свирят заедно в прочутите концертни турнета 'chitlin circuit') и други, за да създадат нова, вълнуваща история от изключителното му музикално наследство.

 

 

„People, Hell & Angels” е ко-продуциран от Джани Хендрикс, Еди Крамър и Джон МакДермот. Еди Крамър се запознава с Джими Хендрикс през януари 1967 г. в студио Олимпик. Професионалното разбирателство между двамата прераства в близко приятелство. В резултат Крамър е саунд инженер на всеки албум на гениалния китарист, тон-режисьор на всичките му записи и концерти, включително и на паметното изпълнение от фестивала Уудсток през август 1969г.

 

 

Дванайсетте неиздавани изпълнения на Джими Хендрикс, които ще направят премиера в „People, Hell & Angels” са: "Earth Blues", "Somewhere", "Hear My Train A Comin'", "Bleeding Heart", "Baby Let Me Move You", "Izabella", "Easy Blues", "Crash Landing", "Inside Out", "Hey Gypsy Boy", "Mojo Man" и "Villanova Junction Blues."

 

 

Две години след издаването на проекта „Valleys Of Neptune” през 2010-та, включващ последните записи, направени от оригиналния състав на Jimi Hendrix Experience, „People, Hell & Angels” съдържа безценни следи за насоката, в която Хендрикс е възнамерявал да тръгне с „First Rays Of The New Rising Sun”, двойният албум, планиран като продължение на проекта „Electric Ladyland” (1968).

 

 

За разлика от съвременниците си като Бийтълс или Боб Дилън, Джими Хендрикс е притежавал правата върху песните си и е собственик на звукозаписните мастер ленти. Той не записва в големите и модерни студиа за времето си, собственост на звукозаписната компания, а работи в малки и непознати студиа като Record Plant и Hit Factory в Ню Йорк. Във времето, когато реализира записите за People, Hell & Angels, Джими Хендрикс е завладян от още един проект – създаването на собственото му студио „Electric Lady Studios” в Грийнуич Вилидж.

 

 

Джани Л. Хендрикс, управител на „Experience Hendrix LLC” коментира: "Ужасно съм развълнувана, че „People, Hell & Angels” излиза, когато отбелязваме 70 години от рождението на моя брат. Великолепието на този албум ни потвърждава за пореден път истината, която всички знаем: няма и никога няма да има аналог на музикалната стихия, която беше той. Затова нека се грижим за музиката, която Джими ни завеща и която продължава да вдъхновява  поколенията след него и ...завинаги".

 

 

Чети и: Goodslav открива зимния сезон

 

 

"People, Hell & Angels е поредната крачка, която ще ни доближи до музикалния гений на Джими Хендрикс” – казва Адам Блок, президент на Legacy Recordings. - "Работата с нова ритъм секция и оркестровка, отваря хоризонта на музиката му, в който създава нов музикален свят, изпълнен с безкрайни възможности”.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика