DJ Diass: В Македония сега си пишат историята

 

С Donna тандемът е само творчески

 

 

Със задграничен ангажимент започна 2013-та година за DJ Diass – на 5 януари той и Donna, с която имат две парчета,бяха поканени в Битоля. Същата вечер македонците посрещаха Коледа, защото я празнуват по стар стил. „Интересни обичаи имат – палят огньове по площадите, например”, видял младият DJ.

 

 

 

 

Над 500 човека дойдоха в клуба, като някои от тях явно гледат български телевизии, защото знаеха и пееха първото им парче с Donna – “Waiting For The Sunrise”. „Добре ни приеха, забавляваха се много, но едно момиче реши да ми привлече вниманието и изключи диджейския пулт от контакта. Музиката спря за малко, но хората си пляскаха и купонът продължи”, разказва Diass.

 

 

 

 

На политическо ниво има известно напрежение между България и Македония, но на човешко ниво отношенията са страхотни. Не усетихме никакъв негативизъм. Даже собственикът на дискотеката, като ни посрещаше, каза: „Македонци, българи – ние сме едно. На връщане минахме и през Скопие. В момента целият им център е зает от паметници. Сега ги строят – сега си пишат историята де факто, личи им по паметниците – всичките са нови. И огромни!”, впечатлен е диджеят.

 

 

 

 

На Нова година DJ Diass и Donna представиха своя микс в един от най-посещаваните клубове във Велико Търново, а на Коледа – в Плевен. Двамата се виждат и когато не са на работа. „Супер приятели сме. Тя е много хубава, но предпочитам да не смесвам удоволствието с работата – няма да е професионално. Не искам да я притеснявам по никакъв начин, защото много добре сме се сработили като екип – да не вземем да си развалим тандема с някоя любовна история“, разсъждава Diass, който е номиниран в категорията за Най-добър DJ на 2012 г.и още три категории на Best DJ & Club Awards Bulgaria.

 

 

Талантливият младок ще се бори за отличие в още три категории – за Най-добър нов DJ, Най-добър house DJ и Best Bulgarian DJ track за “Waiting For The Sunrise” с Donna.

 

 

 

 

„Остават само три дни до края на гласуването и се надявам да грабна някой приз. Чета за себе си и позитивни, и негативни коментари, но това е естествено – не може всички да харесват моята музика. А аз и не искам това. Аз си налагам моя стил на звучене. За момента доста хора се радват на моята музика, което значи, че съм тръгнал в правилната посока. Мелодичността трябва да я има във всяко едно парче. Няма ли мелодия и хармония, за мен това не е музика”, категоричен е Диас, който има зад гърба си солидно обучение по пиано и солфеж. Следващия месец с Donna планират да заснемат клип на второто си съвместно парче – „Fade Away”.

 

 

Чети и: MIA ще забави издаването на албума си

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика