Вече има недоволни от БГ Хип Хоп наградите

 

Церемонията ще на 8 февруари

 

 

Когато през миналата година излезе новината, че ще се организират Български хип хоп награди, рап изпълнителите и феновете у нас бяха повече от въодушевени. С приближаването на дата на събитието – 8 февруари, напрежението се повиши не само от обещаната гост-звезда Sisqo и вълнението на номинираните.

 

 

От Картела рекърдс решиха да се дистанцират от мероприятието и даже излязоха с открито писмо, за да обяснят позицията си. Те поставят цели 12 въпроса, на които очакват да получат отговор от организаторите:

 

 

1. Каква е логиката на избор?

 

2. Какъв е методът за гласуване?

 

3. ой прави подбора на хората, които ще гласуват?

 

4. Кой номинира?

 

5. Кой има право да е номиниран и на базата на какво?

 

6. Защо във всяка категория номинациите са различен брой?

 

7. След като един път се обяви кои са номинираните в дадена категория, защо постоянно се изписва „Обновени номинации” и те биват променяни?

 

8. Защо има награди за други стилове?

 

9. Защо гостът е звезда** от друг стил?

 

10. Какво означава награда за спонсор?

 

11. Мислите ли, че това е правилния начин да държите и феновете, и нас хората, занимаващи се с хип хоп в недоумение какво се случва и каква е целта на тези награди?

 

12. С толкова заблуда и липса на каквато и да е информация за нас рапърите, и толкова абсурдно изглеждащи и манипулативни номинации, какво очаквате че ще се случи с хип хопа в България? Дали мирът в БГ хип хоп няма да приключи с първите БГ Хип Хоп Награди?

 

 

Дали ще има отговор на тези въпроси, остава да чакаме и ще разберем.

 

 

Чети и: Halestorm номинирани за Grammy

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика