Дебют: Alex Hepburn - "Under"

 

Първи сингъл от предстоящия дебютен албум на британката

 

 

Alex Hepburn е името на младата певица и автор на песни от Лондон – един необработен диамант, който светът тепърва предстои да открие! Тя ни предлага фини композиции, мъдри текстове и музикална смес от соул, рок и блус и впечатляващ и докосващ душата глас. Изпълнителката привлича автори и продуценти от най-висок ранг, сред които Gary Clark, Paul Barry, Jimmy Hogarth и Linda Perry, заедно с които тя написва “Pain Is”, нейното дебютно EP. През 2011 година Alex се присъединява към носителя на Grammy Bruno Mars на неговото европейско турне, което й печели още повече внимание и много нови фенове.

 

 

 

 

Новината за таланта на британската певица развихря мини буря в музикалната индустрия, която води до сделка с Warner Bros. Hepburn вече е звезда. Нейният първи сингъл “Under” е песен за любов толкова силна, че може да те държи дълго на границата на живота и смъртта. Hepburn написва парчето в Лос Анджелис миналата година по време на сесиите с Gary Clark, шотландския автор, който преди това е работил с имена от David McAlmont до Natalie Imbruglia и Eddi Reader. “Написах текста след раздялата с първата ми истинска любов”, казва Alex с горчива усмивка. “Винаги имаме някаква муза, нали?”

 

 

Чети и: Вече има недоволни от БГ Хип Хоп наградите

 

 

Дебютният албум на Alex Hepburn “Together Alone” ще се появи на музикалния пазар на 18 февруари 2013 година. Jimmy Hogarth (Paolo Nutini, KT Tunstall), Gary Clark и самата Alex заедно с Ian Barter продуцират по-голямата част от албума в Лондон. Cenzo Townsend (Florence and The Machine, Snow Patrol) е отговорен за смесването, а мастерирането е дело на Tom Coyne (Adele, Amy Winehouse).

 

 

Всичко това е огромен триумф за тази болезнено откровена звезда. “Не вярвах много в себе си”, признава Alex Hepburn, спомняйки си за своите първи колебливи стъпки в музиката. “Не съм искала специално да бъда певица.”

 

 

Alex Hepburn действително притежава разпознаваем силен глас с опушен тембър, нежност и чувствителност – като едно обединение на соул рок легендата Janis Joplin и джаз/блус дивата Etta James. Всичко, което трябва да направиш е да я чуеш и ще откриеш глас за който да умреш и думи, които ще докоснат всеки нерв в тялото ти.

 

 

Дебютният албум на Alex Hepburn “Together Alone” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика