Четвърта седмица N1 за Call Me May Be

 

 

Застой на върха 

 

Четвърта седмица Carly Rae Jepsen не отстъпва от първото място в класацията на британските радиостанции. Call Me May Be се движи надолу в чарта за продажби и това може да се отрази на излъчванията следващата седмица и в изброяването на Radiomonitor да се появи нов номер едно.

 

Основният претендент за първото място е We Are Young на Fun., които вече четвърта седмица са на върха в класацията на американските поп станции.

 

Към шампионското място се е запътила и Tulisa - най-сексапилната жена според FHM. Тя си спечели короната на най-продавания сингъл, благодарение на соловия си дебют Young, но се задържа там само една седмица. В еърплея песента се изкачва с 9 места до номер четири, благодарение на 2, 334-те излъчвания и близо 46-те милиона импресии.

 

 

Спокойно можем да заложим на новото на Cheryl Cole, Call My Name. Заглавието предстои да се появи на музикалния пазар на 10 юни и подкрепата, която среща от радиостанциите гарантира първата позиция през лятото. Сглобеното от Calvin Harris парче съдържа елементите на клубен и радио фаворит. Да не забравяме и за подкрепата от Simon Cowell. Call My Name се изкачва с 13 позиции до номер 33 като под изпълнител е изписано само Cheryl.

 

 

Най-продаваният сингъл на Острова е в TOП 20 по излъчване. R.I.P  на Rita Ora и Tinie Tempah се изкачва на с 4 места до номер 15.

 

 

Въпреки, че Ora е позната в класациите с Hot Right Now на DJ Fresh този хит е първият, в който нейното име стои на първо място. 

 

Що се отнася до DJ Fresh, той стои зад едно от свежите попълнения тази седмица. В новия си хит той си партнира с Dizee Rascal. The Power се озовава от 59-тата на 31-вата позиция. Това ще е трето участие на британския DJ и продуцент. През август миналата година Louder пикира на номер 9, а наскоро Hot Right Now успя да се домогне до номер 5.

 

 

Нова тенденция в клубовете с комерсиална музика във Великобритания е включването на afrobeats. До скоро този стил беше в категорията „ъндърграунд”, но също като грайм и дъб степ успя да влезе в полезрението на масовия потребител на музика. В търсене на нови стилове радиостанциите прегърнаха с отворени обятия популярния сред младите жанр.

 

 

Типичен представител в тази категория е 31 годишният нигериец D'banj. Миналото лято в по-алтернативните местенца на Лондон аудиторията танцуваше нон стоп на Oliver Twist. С бавни стъпки песента си проби път на поп сцената и на връх Нова Година по време на програмата на реката Темза заедно с предсказуемите Vangelis, Shirley Bassey и Adele в плейлиста на организаторите беше включен и D'banj.

 

След около шест месеца Oliver Twist е сред 40-те най-излъчвани на Острова и със скок от 13 места се достига номер 39.

 


Ето и трите най-излъчвани хита във Великобритания за миналата седмица според Radiomonitor:

 

1. Carly Rae Jepsen - Call Me May Be

 

 

2. Fun. - We Are Young

 

 

3. Nicki Minaj - Starships

 

 

 

Още музика