Alfonso De Vilallonga ни потапя в романтизма на 20-те години

 

Сундтракът на "Снежанка" разказва приказката с ноти

 

 

Преразказ на класиката на Братя Грим “Снежанка”, “Blancanieves” е един впечатляващ и красив филм, един уникален поклон пред черно-бялата златна епоха на европейското нямо кино.

 

 

“Снежанка” на режисьора Pablo Berger е Carmen, дъщерята на известен тореадор, която живее  под тираничното покровителство на  своята зла мащеха Encarna. След като бяга от дома, момичето се присъединява към група тореадори джуджета, където нейната красота и вроден талант на арената привличат вниманието на пресата. Но скоро новината за това достига и до ушите на Encarna, която най-накрая разбира как да открие Carmen.

 

 

Историята се развива в романтичния период на 20-те години на миналия век в Севиля. “Blancanieves” е създаден с идеята да отдаде почит на европейските неми филми от  този период. “Blancanieves” също така бе предложението на Испания за “Най-добър чуждоезичен филм” за наградите Оскар тази година.

 

 

 

 

Alfonso De Vilallonga учи композиране в Berklee College of Music в Бостън. След като работи като музикант, певец и комик в Съединените щати, Alfonso De Vilallonga се потапя в композирането на саундтраци, създавайки музиката  за филми и документални творби на Isabel Coixet. Alfonso композира музиката към филми като “My Life Without Me”, “A  Los Que Aman” и “Things I Never Told You” (Isabel Coixet), “Horas De Luz” (Manolo Matji, 2004), “Princesas” (Fernando Leon, 2005) и “Transsiberian” (Brad Anderson, 2008).

 

 

Чети и: Justin Bieber пусна акустично видео

 

 

В допълнение към работата му по филмова музика, всестранно развитият артист има издадени седем записа със свои собствени песни, музика и текстове за музикален театър, като от време на време влиза в ролята на актьор. Със своя богат опит, Alfonso De Vilallonga е композитор със свой собствен стил и индивидуалност.

 

 

Саундтракът към “Blancanieves” на Alfonso De Vilallonga ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика