One Direction представиха "One Way or Another"

 

Парчето е кавър на Blondie

 

 

Най-успешната поп банда в света, One Direction записаха официалния сингъл за Деня на червения нос 2013, озаглавен „One Way or Another”. Песента е кавър на класическия хит на Блонди от 1978 г и е продуциран от Джулиян Бунета. „One Way or Another” ще излезе на дигитален формат на 17/02 и един ден по-късно на физически носител.

 

 

През 2013 г. се навършват 25 години от първата благотворителна кампания, която се превръща в най-мащабното събитие във Великобритания заедно с инициативата „Деца в нужда”, започнала през 1988 г. в подкрепа на гладуващите в Етиопия и Судан. Кулминацията е т.нар. „Ден на червения нос”, който се провежда на всеки 2 години през месец март. Това е денят, в който се набират най-много средства чрез различни телевизонни предавания, програми и мероприятия. За този период кампанията е събрала над 600 милиона британски лири и е помогнала на милиони гладуващи и бедстващи хора в Африка.

 

 

 

 

Участието на групата в кампанията Хари от 1D коментира така: И петимата сме израснали с инициативите на Comic Relief и сме участвали в много дни на червения нос в училище, така че, сме искрено поласкани от поканата да запишем официалния сингъл за кампанията. Това е огромна чест за нас. „One Way or Another” е една от най-великите песни в музиката и много се надявам, че нашата версия ще спечели достатъчно много пари за каузата”.

 

 

Чети и: Depeche Mode - Heaven

 

 

През януари тази година, момчетата от бандата посетиха Африка, където се запознаха на място с различните програми за подпомагане на нуждаещите се хора и най-вече за децата в нужда. Групата се отказва от всякакви хонорари във връзка със сингъла и предоставя всички отчисления от песента на фондацията Comic Relief.

 

 

Тази година Денят на червения нос ще се проведе на 15 март.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика