Сара Брайтман ще полети в Космоса

 

Вдъхновеният от емоцията й албум "Dreamchaser" излиза тази пролет

 

 

Трудно е да си представим, че най-добре продаваното сопрано в света, Сара Брайтман, още не е сбъднала най-голямата си голяма мечта. Оказва се, че на 52- годишна възраст звездата ще осъществи „най-дръзкото предизвикателство в живота си”. Световноизвестната изпълнителка ще стане част от тричленния състав на ракетата Soyuz, която ще обиколи 16 орбитата на Земята и след това ще кацне в космическа станция. В Космоса, Сара Брайтман ще запише песен, с което ще направи истинско постижение в световна музикална история.

 

 

Като посланик на мира на ЮНЕСКО, на борда на космическата ракета, Сара ще води устойчив начин на живот с минимално изразходване на ресурси. С това, певицата ще даде пример за навици, които трябва да придобием и на нашата планета:

 

 

„Устойчивостта е сложно понятие, което понякога е трудно да бъде дефинирано. От тренировките за Космоса знам, че провизиите с вода и храна са ограничени. Ако свършат, последствията са сериозни и разрушителни. Същото е и с ресусрите ни на Земята, която е като космически кораб, който хората обитават ”, споделя изпълнителката.

 

 

Вдъхновена от подготовката за космическото пътешествие, Сара Брайтман записва колекция нови песни, който ще бъдат включени в предстоящия й 11-ти студиен албум. "Dreamchaser"  ще излезе на 8-ми април тази година.

 

 

Чувствата ми са свързани подсъзнателно с песните. Очаквам преживяването с нетърпение” , коментира Сара Брайтман и допълва: „Това, което правим  вечер, когато погледнем към небето и звездите е да мечтаем, да си представяме, да изследваме. Думите Dream Chaser (в превод Преследвач на мечти) изразяват всичко това. Свободна съм да отида във всички посоки, да избера музика, която ме кара да бъда себе си. Въпреки, че пея музиката на други композитори, усещам много силна връзка”.

 

 

"Dreamchaser" е първата колаборация на сопраното с продуцента Mike Hedges (U2, Dido, The Cure), който е впечатлен от нейния стил:

 

 

„В дни и епоха, в които записите стават все по-евтини и бързи – време, в което всеки може да запише вкъщи – да записваш с изпълнител, който има точна визия за нещата и да създадеш един наистина велик запис? Има само няколко изпълнителя в света, които могат да го направят и Сара Брайтман е една от тях”, категоричен е Mike.

 

 

"Dreamchaser" е кулминация - перфектният саундтрак за това, което предстои както на нея, така и на цялото човечество.

 

 

„Човешката способност за поставяне на цели, комбинирана с индивидуалното преследване на мечти и желания, е може би най-голямата сила, която познаваме. Вярата, че нещо може да бъде постигнато трябва никога да не ни спира да се борим за него  - пътешествието трябва да носи такова усещане, като до достигане на крайна точка от дестинация”, споделя още Сара.

 

 

Чети и: Видео: P!nk - Just Give Me A Reason

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика