Сезария Евора - "Mãe Carinhosa"

 

Албумът ще излезе на 4 март

 

 

Всеки път, когато Сезария Евора влиза в студио за записите на нов албум, нейният продуцент Хосе да Силва я кара да запише повече песни от предварително заплануваното. Накрая двамата селектират един естествен и хармоничен албум, който да  достави удоволствие на слушателя - от първата до последната песен. В това се крие и една от причините за големия успех на проектите на певицата. През годините, голяма част от тези допълнителни песни остават недовършени по технически причини или защото така решава самата Сезария.

 

 

Сега, една година след смъртта й (Сезария Евора почина на 17.12.2011г.), Sony Music събира албум с 13 неиздадени песни на Кралицата от морна музиката – записи, направени от нея, но останали извън селекцията на официалните й проекти до момента.

 

 

Албумът, озаглавен “Mãe Carinhosa” (Майчина обич), започва с непубликуваната версия на великолепния морна шедьовър Sentimento, записан първоначално през 2003 г. и презаписан от Сезария през 2009 г. за последния й албум “Nha Sentimento”.

 

 

Новият албум “Mãe Carinhosa” съдържа песни от всички любими автори на Босонога диватa: на първо място композиторът Teofilo Chantre с песента Mãe Carinhosa в стила коладейра, B. Leza с възхителните морна песни Dor di Sodade и Talves, Manuel de Novas, Gregorio Gonçalves и Nando da Cruz (автор на Petit Pays), които създават Tchon de França и Esperança с участието на Manu Dibango, който свири на маримба. Албумът включва още песента в стил болеро и на испански език Dos Palavras, която е изпълнена за първи път през 1962г. от Los Bribones в Мексико. Сезария добавя тази песен в репертоара си като комплимент към испаноезичната си публика, още в годините, когато пее в бар на плажа в родното си градче Миндело на о. Сан Висенте (Кабо Верде).

 

“Mãe Carinhosa” ще бъде издаден на 4 март 2013 г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в две версиии – стандартна и делукс. Луксозното издание на албума ще включва бонус DVD с 60 минутен неиздаван досега концертен видеоматериал на певицата.

 

 

 

 

Световноизвестната певица и носителка на две награди Грами, Сезария Евора почина от сърдечна недостатъчност на 17 декември, 2011г. в родния Миндело. През последните две години от живота си, тя претърпява няколко сърдечни операции, заради които се оттегля от музикалната сцена.

 

 

Сезария Евора започва да пее на 17 години в баровете на Кабо Верде. Международната слава идва с третия й албум „Miss Perfumado". Следват редица албуми, стотици хиляди концерти, огромна любов от публиката и световна признателност. Гласът й носи неизбежно очарование за слушателите, пропит с емоции като й печелят славата на креолската Били Холидей.

 

 

Чети и: Avril Lavigne обяви новия си сингъл

 

 

Последните й два алума са “Nha Sentimento” и дуетният проект „Cesaria Evora & …”. През 2008г., три години след издаването на албума “Rogamar”, Сезария Евора издава “Nha Sentimento” – албум, който съчетава тъгата и безгрижието по неповторим начин. И въпреки, че претърпява удар по време на австралийското си турне, Сезария не отменя конертите. “Nha Sentimento” е записан от Nando Andrade и продуциран от Хосе да Силва.

 

 

Траклист на “Mãe Carinhosa:

 

 

1.  Sentimento    

 

2.  Tchon De França

 

3.  Mae Carinhosa     

 

4.  Dor Di Sodade  

 

5.  Talvez 

 

6.  Dos Palavras  

 

7.  Essencia D'Vida     

 

8.  Quem Tem Odio   

 

9.  Caboverdeanos d'Angola  

 

10.  Emigue Ingrote    

 

11.  Esperança  

 

12.  Cme Catchorr  

 

13.  Nos Cabo Verde   

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика