"Време за игри" подарък за 1 юни

 

Албумът, с който Вашето дете ще открие красивия свят на класическата музика

 


Новата колекция от серията Класика за деца:Време за игри е на музикалния пазар от 21 май (понеделник).

 

Училището е на път да приключи и да отстъпи място на дългоочакваната лятна ваканция, през която всяко дете се отдава на любимите си игри и занимания. А какво по-хубаво от това, игрите да се случват на фона на някои от най-красивите и обичани творби на класическата музика...!

 

Вирджиния Рекърдс и Sony Classical представят новото издание от любимата серия, предназначена за най-малките слушатели „Класика за деца: Време за игри”. Колекцията съдържа 30 откъса, подбрани от някои от най-забавните, весели и популярни прозведения, мюзикъли и балети за деца от големите майстори на класическата и балетна музика. В колекцията са включени части и увертюри от прозведения на Моцарт (“Отвличане от сарая”, Алегро симфония), Чайковски (“Лешникотрошачката”), Росини („Фантастичното дюкянче”), Сен-Санс (“Карнавал на животните”), Офенбах (Кан-кан от “ Парижко веселие”), Хърбърт (“Деца в страната на играчките”), Дворжак („Славянски танц”) и много други.

 

В записите участват водещи оркести, солисти и диригенти като Московски виртуози с диригент Владимир Спиваков, Симфоничният оркестър на Сейнт Луис с диригент Ленард Слаткин, Филхармонията на Ню Йорк с диригент Ленард Бърнстайн, Йо-Йо Ма (виолончело), Кралският Филхармоничен оркестър  с диригент Юрий Темирканов и други.

 

През последните години все повече се говори за това, как класическата музика влияе върху съвременната поп култура и върху хората като цяло. Доказано е, че нотите и паузите тишина между тях стимулират мозъчните клетки и невроните, които отговарят за детската памет и подобряват бдителността на децата, развитието на логическото мислене и способността за разсъждения. Класическата музика намалява стреса, който родителите неизбежно пренасят у дома от външния динамичен сват, в който живеем.

 

Класическата музика оказва положително влияние върху децата, докато играят. Подобрява тяхната бдителност и развива логическата им мисъл. В „Класика за деца: Време за игри” са подбрани откъси от творби, които възхваляват радостта от живота, духа и творчеството. Музиката във „Време за игри” ще даде нов цвят на детското забавление.

 


 

Още музика