Стивън Тайлър и Джо Пери влизат в Залата на славата

 

Песните им превърнаха Aerosmith в най-успешната американска рок

 

 

Джо Пери и Стивън Тайлър от Aerosmith заедно с Мик Джоунс и Лу Грам от Foreigner са сред седемте автори на песни, чийто имена ще бъдат добавени в Залата на славата на гала вечеря, която ще се състои на 13 юни, 2013 г. в Ню Йорк. Другите автори, които ще бъдат включени в почетния списък са J.D. Souther, създал редица класики на Eagles, сред които “Heartache tonight” и ”New Kind in Town“, Holly Knight, композитор на “Love is a Battlefied” в изпълнение на Пат Бенатар и Tony Hatch, автор на най-известните хитове на Петула Кларк - “Downtown” и ”My Love”.

 

 

Мик Джоунс и Лу Грам написват някои от най-емблематичните рок химни от 70-те и 80-те години като “I Want to Know What Love Is”, ”Feels Like the First Time” и “Cold as Ice”.

 

 

Песните, създадени от творческия тандем Пери - Тайлър, превърнаха Aerosmith в най-успешната американска рок банда за всички времена. Класики като “Walk this Way” и “Same old Song and Dance” са много малка част от тях. Стивън Тайлър е автор на музиката и текста на култовото парче на групата “Dream On”.

 

 

Огромното  наследство на групата включва продажби от над 150 милиона албума по целия свят, от които 55 златни, платинени и мултиплатинени плочи, както и един диамантен сертификат за албума „Greatest Hits” ; множество награди и отличия, част от които: 4 награди Grammy, 12 награди MTV Video Music Awards, 6 Награди Билборд и 8 American Music Awards. Групата е носител и на наградата Соул Трейн за „Най-добър Рап Сингъл” на версията им с Run DMC - “Walk This Way”. През 2001-ва година, музикантите бяха въведени в „Рок енд Рол Залата на Славата”.

 

 

Чети и: Daft Punk… завръщането?

 

 

На 5 ноември 2012г. групата издаде “Music From Another Dimension”, първият студиен проект с нови песени от 11 години. Албумът се издава у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music с медийната подкрепа на радио Z-Rock.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика