Mick Harvey - Four (Acts of Love)

 

Музикални размисли за романтичната любов

 

 

Mick Harvey ще издаде нов солов албум - "Four (Acts of Love)" на 29 април 2013. Това е шестият солов проект на бившия Bad Seed и PJ Harvey collaborator’s , 2 години след Sketches from the Book of the Dead.

 

 

Излизането на албума следва няколко поредици изпълнения на живо, включващи и първото му солово турне в Нова Зеландия. Harvey току-що се завърна от турне с Einstürzende Neubauten в Австралия.

 

 

Mick Harvey също така потвърди участие със собствени интерпретации на песните на Сердж Гинсбург в организираното от Yeah Yeah Yeahs събитие I’ll Be Your Mirror на 4-ти май.

 

 

Harvey се прочува с участието си в The Birthday Party и Nick Cave & The Bad Seeds, но е също така известен и с работата си като саундтрак композитор, и продуцент   (Anita Lane, Rowland S Howard и албумът носител на награда Меркюри Let England Shake на PJ Harvey).

 

 

"Four (Acts of Love)" са размисли за романтичната любов – нейната загуба, преоткриване, борбата за и с нея, както и цялостното й място в нашия свят. Албумът е записан като цикъл от песни в 3 части.

 

 

Чети и: Killswitch Engage обявиха подробности за европейското си турне

 

 

Освен песни написани от самия Mick Harvey, албумът включва парче на PJ Harvey (‘Glorious’) и вариации на сингълите ‘The Story of Love’ на The Saints’, ‘The Way Young Lovers Do’ на Van Morrison, "Summertime in New York" на Exuma и "Wild Hearts (Run Out of Time)" на Roy Orbison.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика