Rudimental ще диктуват модата на Острова

 

 

Квартет от Hackney влиза в мейнстрийм чарта

 


Ако влезете в британски клуб за съвременна музика и диджеят пусне Call Me May Be има вероятност почти да не чуете гласа на Carly Rae Jepsen. Тълпата на Острова продължава да харесва песента толкова много, че при всяко излъчване се пее с цяло гърло.

 

Освен в клубовете хитът има успех и в ефира и вече 5 –та поредна седмица е номер едно. Неангажиращото поп парче е и 28-мия най-излъчван хит за 2012 до момента.

 

Сред най-силните конкуренти на Call Me May Be е Jessie J. С нея може да се залага на сигурно, особено в момента, когато в ролята си на съдия в британския The Voice тя печели още повече фенове. Последният й проект с David Guetta е с почти 20 милиона по-малко импресии от Carly Rae Jepsen, но изкачването за Laserlight е на бързи обороти за само в петата си седмица Jessie е номер 4. Това е нещо характерно за лондончанката. На последният и номер едно (Domino) му бяха необходими три седмици да стигне до върха.

 

 

Сигурен залог за първото място са и момчетата от The Wanted. Написаният от Example хит Chasing The Sun влиза сред 10-те най-излъчвани на номер 7. Миналата седмица стана ясно, че по време на снимките на видеото към песента в Лос Анджелис са спрели тока на цял квартал, когато един от  трансформаторите на продукцията изгърмял. За малко няколко улици останали без ток, но след това момчетата минали лично през всеки засегнат дом да се извинят. Британските им обноски и милите им изражение вероятно са били достатъчна компенсация.

 

 

Най-големият хит на британските рокаджии от Keane е от 2006. Тогава Is It Any Wonder? достига номер в класацията за продажби в Англия. Новото от тях е пилотният сингъл от албума Strangeland - Silenced by the Night. Песента беше издаден първо в Щатите и чак след това в родината им. За момента Silenced by the Night успя да пикира на номер 20 и след това тръгна надолу, но в момента отново се катери и от номер 25 достига номер 13. Заглавието успя вече да се намести на първото място в Белгия.

 

 

На номер 20 Where Have You Been на Rihanna е най-добрият дебют тази седмица в ТОП 40 на британските станции. Лондон е любима дестинация на RiRi. В събота тя се включи в партито на рождения ден на Jay-Z в клуб Dstrkt и купонясва толкова много, че си изпуснала самолета.

 

 

Шотландката Emeli Sande се завръща след успеха на Next To Me (2 седмици на номер едно). Съселяните на Emeli oт Alford разказват, че всъщност истинското й име е Adele, но тъй като това име вече е заето се е наложило тя да го смени. Новото от нея се казва My Kind Of Love. Може да се каже, че по някакъв начин сингълът напомня на Leona Lewis с потенциал за първото място.

 

 

Един британски квартет от покрайнините на Лондон успя да си пробие път в мейнстрийма. Те са Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor и Leon Locksmith, AKA DJ Locksmith, работили преди в центрове за младежи. В класациите са познати като Rudimental и не обичат да слагат етикет на музиката си, но ако искаме да я категоризираме може да я сложим някъде в полето на денс с елементи на госпъл, соул и електроника. Един добър микс, който без да се замислим може да кажем, че носи духа на Източен Лондон. Новото от тях е със заглавие Feel The Love влиза на номер 39 и е с вокалите на John Newman и е с много силна заявка за първото място.

 

 


Ето и трите най-излъчвани хита във Великобритания за миналата седмица според Radiomonitor:

 

1. Carly Rae Jepsen - Call Me May Be

 

 

2. Fun. - We Are Young

 

 

3. Tulisa - Young

 

 

 

Още музика