R.E.M. преиздават "Green"

 

Юбилейното издание е по повод 25-тата годишнина от излизането на ключовия албум за бандата

 

 


R.E.M. постигат глобален успех през 1988 година с издаването на “Green”, шести студиен албум за квартета от Атънс, щата Джорджия и първи за Warner Bros. Records, който ще бъде и лейбълът на бандата до края на тяхната кариера.

 

 

Докато  R.E.M. се превръщат бързо в една от най-успешните и почитани групи в Щатите, то “Green” е техният първи албум, който им печели внимание и на световно ниво. Съдържащ парчетата “Orange Crush”, “Pop Song 89” и “Stand”, “Green” е сертифициран два пъти с платина от RIAA и удвоява продажбата на предишните албуми на бандата в родната им страна. “Green” продължава линията на отдаденост, която R.E.M. следват в посланието за обществено съзнание, както е очевидно и от заглавието на записа, което ще продължи да се ползва като повсеместен термин за разнообразни екологични инициативи.

 

 

За да отбележи 25-тата годишнина от излизането на ключовия албум, Rhino пуска делукс издание от два диска, което ще съдържа ремастерирания оригинален албум, придружен от диск с лайв изпълнения на бандата по време на предпоследната спирка от Green World Tour, състоящо се от общо 130 дати. Всичките 21 песни са записани в Грийнсбъро, Северна Каролина на 10 ноември 1989 година, само на мили от мястото където Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills и Bill Berry правят своята първа изобщо звукозаписна сесия в студиото на музиканта и продуцент Mitch Easter  в Уинстън-Сейлъм.

 

 

Чети и: Lil Wayne отлага турне заради албума си

 

 

Юбилейният сет ще се предлага в специална опаковка (подобно на предишните преиздадени албуми на R.E.M.) и идва с четири картички и плакат, както и бележки от редактора на списание “Uncut”, Allan Jones. Специалното издание “Green: 25th Anniversary Deluxe Edition” ще бъде на музикалния пазар от 14 май като двоен диск, а също и дигитално. От същия ден ремастерираният албум с оригинална обложка и опаковка ще бъде достъпен също и на 180-грамов винил.

 

 

“Green: 25th Anniversary Deluxe Edition” на R.E.M. ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика