Gotye измести Fun. от върха в Щатите

 

 

Нов номер едно в радио ефира

 

След 12 годишно прекъсване отново австралиец заема първото място в класацията на американските радиостанции. Както очаквахме  Gotye измести Fun. и хитът му Somebody That I Used To Know e новият номер едно в поп чарта на MediaBase 24/7. Последният номер едно на артист от Австралия беше дело на Savage Garden, които престояха 5 седмици на върха с I Knew I Loved You.

 

Като се има предвид, че Gotye e с белгийско потекло можем да кажем, че той е и първият белгиец достигнал шампионското място от 2005, когато денс дуета D.H.T направиха това с римейка на Listen To Your Heart на Roxette.

 

Somebody That I Used To Know вече беше номер едно в британския еърплей до преди месец, когато беше изместена от Call Me My Be на Carly Rae Jepsen. Подобна рокада се очаква в класацията и на щатските радиостанции като се има предвид, че е едно от най-бързо набиращите скорост изпълнения, което тази седмица достига номер 7.

 

 

Оставаме на тийн вълна с новото за Америка на One Direction. На номер 36 One Thing е най-доброто ново участие в класацията.

 

 

 

Междувременно миналата седмица в YouTube един от най-гледаните клипове от феновете на One Direction включваше импровизиран танц на един от членовете на групата. Вероятно след купонджийска вечер Zayn Malik и двама негови приятели са решили да запишат някои от най-добрите си движения. Те показаха своите умения на хита на Usher That's What It's Made For и предизвикаха фурор в мрежата. 

 

 

Общо две нови постъпления атакуват ТОП 40 като второто е на конкурентите на One Direction. След като достигнаха първото място с Glad You Came, The Wanted са на номер 40 с Chasing The Sun. През уикенда британските сладури пяха на живо по време на наградите на списанието Billboard.  Там те се засякоха с колегата си Chris Brown и изразиха надежда за запишат песен с него в бъдеще. За MTV Jay McGuiness от бандата заяви, че се надява на обща колаборация с Brown.

 

 

Самата церемония беше поредният триумф за Adele, която спечели 12 награди. В шоуто се включи и Katy Perry, която представи новата си песен Wide Awake.

 

 

Обратно към най-излъчваните хитове в Америка с един много вероятен бъдещ номер едно. В поп чарта винаги има място за Maroon 5 сред първите пет. От началото на кариерата им в чартовете през 2003 те имат 12 хита, от които 3 номер едно. 13-ият им ТОП 40 Payphone e пета седмица в изброяването и вече достигна номер 8.

 

 

Скоро в ТОП 10 очакваме и Gym Class Heroes, които за последния си проект използват уменията и знанията на Ryan Tedder. Fighter не е типичния летен хит, но е подходящ участник в плейлистите. Песента разнообразява претрупания с денс изпълнения пейзаж и в третата седмица в класацията продължава да се изкачва и е на номер 25.

 

 

Следващата седмица се приготвяме за влизането на един пеещ футболист. Той е 24 годишният Samuel Adams и преди да пропее е бил добре познат футболист в района на Boston. Преди 4 години започва да създава музика на компа си в стаята в общежитието си. Докато Asher Roth се радва на успеха на I Love College, Samuel записва ремикс със заглавие I Hate College. След три микстейпа, едно появяване на фестивала Lollapalooza и няколко телевизионни интервюта младежът влиза в поп класациите със заявка за бъдещ хит. Sammy Adams е на път да се окаже сред 40-те най-излъчвани отвъд Атлантика с Only One.

 

 

Ето и трите най-излъчвани хита в Щатите за миналата седмица според MediaBase 24/7:

 

1. Gotye – Somebody That I Used To Know

 

 

2. Fun. – We Are Young f/Janelle Monae

 

 

3. Flo Rida - Wild Ones f/Sia

 

Mmnogo me drazni Gotye, basi tupata pesen

Още музика