Хю Лори издава нов албум на Гергьовден

 

Дискът се казва "Didn’t It Rain"

 

 


След огромния успех на дебютния албум “Let Them Talk”, в който отдаде почит и съживи класики от света на блуса от Ню Орлиънс, Хю Лори ще издаде своя втори албум “Didn’t It Rain” на 6 май  през Warner Music Entertainment. Излизането на записа ще бъде последвано от голямо турне в Обединеното кралство.

 

 

В “Didn’t It Rain” Хю Лори се отдалечава от звука на Ню Орлиънс, като следва траекторията на блуса от района на Централна Америка. В албума са включени песни, които връщат назад във времето на пионерите в жанра като W.C. Handy (“St Louis. Blues”) и Jelly Roll Morton (“I Hate A Man Like You”), като същевременно хвърля поглед и към някои съвременни изпълнители като Dr. John (“Wild Honey”) и Alan Price от The Animals (“Changes”).

 

 

“Реших да навляза по-надълбоко в американската музика, която не е спирала да ме очарова, откакто бях малко момче”, обяснява Laurie. “И колкото повече го правя, толкова по-омагьосан съм – както от песните, така и от хората, с които имах късмета да ги изпълня.”

 

 

Отново продуциран от Joe Henry, “Didn’t It Rain” е записан в Ocean Way Studio в Лос Анджелис през януари тази година. Към Лори се присъединяват съпорт музикантите от The Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch и Patrick Warren, заедно с Elizabeth Lea и Larry Goldings.

 

 

Албумът включва също и няколко гост вокала като гватемалската певицата и композитор Gaby Moreno и соул изпълнителката Jean McClain, която преди това е работила с разнообразни артисти като Jimmy Cliff и Sheryl Crow. Албумът се отличава и със специалното участие на носителя на награда Grammy, блус музиканта Taj Mahal, който изпълнява вокалите в един нов прочит на парчето “Vicksburg Blues” на Little Brother Montgomery.

 

 

“Didn’t It Rain” ще бъде издаден като CD, на винил, ще има делукс издание със специално съдържание, както и дигитално, включвайки екслузивен iTunes пакет.

 

 

Чети и: Видео: Trey Songz - Fumble

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика