В древна Шотландия с музиката на "Brave"

 

Саундтракът към „Brave” излиза на българския музикален пазар 23 юли 2012 г.

 

 

“Brave” на компанията Pixar (Disney), отвежда зрителите до земите на древна Шотландия с номинирания за Oscar® композитор Patrick Doyle и изпълнителите Julie Fowlis и Birdy [с Mumford & Sons]

 

Епичното фентъзи пресъздава магията на древна Шотландия и красотата на природата й, като съживява легендата за страната с приказните средства на филмовата драматургия. Музиката на  "Brave" подчертава автентичността на историята с нов, съвременен прочит на номинирания за Oscar® композитор Patrick Doyle, както и две оригинални песни, изпяти от прочутата шотландска изпълнителка на келтска музика Julie Fowlis.

 

Третото оригинално парче, което върви по време на епилога на филма, е представено от английската вокална сензация Birdy с британската фолк рок банда Mumford & Sons.

 

Режисиран от Mark Andrews и Brenda Chapman и продуциран от Katherine Sarafian, "Brave" тръгва по американските кина от 22 юни 2012, а премиерата му в Европа ще бъде след 30 юни. Саундтракът от Walt Disney Records излиза на европейския музикален пазар на 23 юли.

 

„Музиката на  ‘Brave’ подсилва героичното внушение на филма, като съпровожда през цялото време Merida в нейното епично пътешествие”, споделя Andrews и продължава: “Музиката наистина задава тона на филма и импонира на времевия период. Искахме да уловим духа на древна Шотландия и музиката наистина наслагва още един нюанс към автентичността.”

 


Роденият в Шотландия Patrick Doyle – едва четвъртият композитор, който пише авторска музика за филм на Pixar – използва голямо разнообразие от шотландски народни инструменти като гайди, соло цигулки, келтски арфи, флейти и шотландски тъпани. За да придаде на музиката съвременно звучене, той включва електронен саунд и електронни звуци от цимбал.

 

„Използвах много класически ритми от шотландските танци какъвто е например шотландския рил, които не само са в услуга на действието във филма, но и придават автентичност на духа.”, коментира Doyle. „Най-много ми хареса да композирам със сина ми Patrick Neil келтската елегия "Noble Maiden Fair", изпята толкова хубаво от Emma и Peigi.”

 

Саундтракът към „Brave” излиза на българския музикален пазар в деня на неговата европейска премиера – 23 юли 2012 г.

 

Прочети и: За лятото от Disney са подготвили "Brave"

 

 

Още музика