Bruno Mars изпревари Nelly и JT

 

Музикантът вече има най-много номер 1 парчета в класацията за поп песни на Billboard сред мъжете

 

 

Bruno Mars пренаписа историята на класацията за поп песни на Billboard, след като последният му сингъл "When I Was Your Man" се изкачи от номер 2 до първата позиция в чарта. Песента е шести #1 хит на Mars в класацията Pop Songs, като по този начин успя да измести Nelly и Justin Timberlake от лидерската позиция на соло изпълнители мъже с най-много номер 1 парчета в 20-годишните архиви на класацията.

 

 

 

 

Удивителното е, че Mars чупи рекорда само малко повече от три години от първото му влизане в класацията Pop Songs. За първи път под # 1 там хавайската сензация се подвизава през март 2010 година, като гост изпълнител в парчето на B.o.B "Nothin' Оn You".

 

 

Струва си да се отбележи също и това, че той застава на върха с пет от своите шест сингъла до момента, като соло изпълнител. Това са парчетата "Just the Way You Are" (три седмици през 2010) и "Grenade" (пет през 2011), включени в неговия дебютен албум "Doo-Wops & Hooligans". (Третият сингъл от него "The Lazy Song" достига номер 3). "It Will Rain" от саундтрака към филма "Twilight Saga: Breaking Dawn: Part 1" оглавява чарта в седмицата от 4 февруари 2012 и "Locked Out of Heaven" (пет седмици 2012-13), която предшестваше "When I Was Your Man" от втория албум на Mars, "Unorthodox Jukebox" – неговия първи #1 запис в Billboard 200.

 

 

Чети и: Видео: Chris Brown - Fine China

 

 

Друго забележително е това, че "When I Was Your Man" е първият пиано-вокален номер 1 хит в историята на чарта за поп песни. Преди това "Someone Like You" на Adele (#. 2 през 2011) беше най-близко застанала до върха на чарта песен, като тя все още продължава да е единствената от подобен тип парчета била под # 1 в архивите на 54-годишната обща класация за сингли на Billboard Hot 100.

 

 

Албумът “Unorthodox Jukebox” на Bruno Mars е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика