"Bankrupt!" на Phoеnix излиза на 22 април

 

Договорът за петия студиен албум на бандата е финализиран

 

 

Atlantic Records UK анонсира, че влиза в сътрудничество с Glassnote Records, за да издаде "Bankrupt!", новия албум на носителите на награда Grammy - Phoenix.Дискът ще бъде пуснат в Азия, Европа, Южна Америка и Великобритания.

 

 

Според сделката предишният албум на групата "Wolfgang Amadeus Phoenix" ще бъде разпространен от Atlantic Records също в тези територии. След излизането си през 2009 година, този албум продаде над 1 милион копия по цял свят и беше сертифициран със злато в САЩ и с платина в Канада, Австралия и Франция. Бандата освен това печели и награда Grammy за "Най-добър алтернативен албум".

 

 

Max Lousada, председател на Atlantic Records UK, казва: "Phoenix е страхотна банда, те са невероятни изпълнители на живо и създават брилянтни песни. С огромно нетърпение очакваме да работим отблизо с бандата, Daniel и всички от Glassnote Records, и се надяваме да се повтори успехът на Phoenix, който те имаха в Щатите, сега и в други страни, включително Обединеното кралство."

 

 

Daniel Glass, основател и главен изпълнителен директор на Glassnote Records коментира: “Atlantic Records и Glassnote споделят големи амбиции относно бандата и че заедно можем да увеличим фен базата и да пробием път на този революционен албум на нови територии по света”.

 

 

Chris Gentry от мениджмънт компанията на бандата United Management, казва: “Бандата е много развълнувана от работата си с Max и екипа на Atlantic. Те ценят и уважават успеха и наследството на легендарния лейбъл и се надяват повече нови фенове да открият тяхната музика”.

 

 

"Bankrupt!" е петият студиен албум на Phoenix и ще бъде издаден на 22 април. Записът е ко-продуциран от самата банда – Thomas Mars (вокали), Laurent Brancowitz (китара), Christian Mazzalai (китара) и Deck D’Arcy (бас) – и от продуцента Philippe Zdar.

 

 

Чети и: The Shocking Miss Emerald

 

 

Групата ще изнесе серия от фестивални концерти, включително като хедлайнери на Coachella Valley Music и Arts Festival, Primavera Sound  и участие на Beale Street Music Festival. Освен това те ще свирят на големите европейски фестивали, като Reading и Leeds, Optimus Alive!, Rock Werchter, Rock am Ring и Rock im Park.

 

 

Сделката между Atlantic Records UK и Glassnote Records покрива различни територии по света, с изключение на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Южна Африка и САЩ.

 

 

Траклистг на "Bankrupt!":

 

 

1. Entertainment

 

2. The Real Thing

 

3. SOS in Bel Air

 

4. Trying to Be Cool

 

5. Bankrupt!

 

6. Drakkar Noir

 

7. Chloroform

 

8. Don’t

 

9. Bourgeois

 

10. Oblique City

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика