The Wanted - готови да изместят Carly Rae Jepsen

 

 

Chasing The Sun e номер две в класацията за продажби на Острова

 

И през изминалите седем дни нямаше промяна на върха в класацията на британските радиостанции, което означава шеста поредна седмица първото място принадлежи на Call Me May Be на Carly Rae Jepsen.

 

През април на песента й бяха необходими само три седмици да достигне номер едно и от тогава не е имало по-излъчван хит. Големият успех на парчето е вероятно една от причините Justin Bieber да включи именно нея в северноамериканското си турне Believe, което започва в края на септември и ще включи общо 47 концерта в Щатите и Канада.

 

За последно подобно постижение като това на Call Me May Be имаше в края на миналата година, когато Moves Like Jagger на Maroon 5 и Christina Aguilera не отстъпи 8 седмици без прекъсване от върха.

 

Тази седмица Adam Lavine и компания се завръщат с подобна мисия с Payphonе, която влиза на номер 37.

 

 

За момента обаче Carly трябва да се притеснява най-много от The Wanted. Очаквахме последният им сингъл Chasing The Sun да влезе направо на първото място в класацията за продажби, но Fun. не им позволиха с We Are Young. Иначе, в чарта на радиостанциите Chasing The Sun се изкачва с 4 места до номер 3. 

 

Rihanna има две участия в изброяването и двете се движат нагоре. Where Have You Been e вече на номер 8, a Princess of China – на номер 9. В последната песен Rihanna е гост на Coldplay и в скоро време очакваме и видеото към песента.

 

 

В седмицата на Евровизия и станциите на Острова подкрепиха родното си участие. Love Will Set You Free на Engelbert Humperdinck достигна номер 13, но имайки предвид представянето на конкурса очакваме силен спад в излъчванията следващата седмица.

 

Споменахме за номер две на The Wanted в британската класация за продажби. Chasing The Sun e на косъм от върха сега, но следващата седмица конкуренцията на музикалния пазар е голяма. Rihanna пусна Where Have You Been и идеята й е да стане шампион. Lawson също са силна конкуренция. Те са четири момчета, които преди да бъдат конкуренти на The Wanted са подгрявали техни концерти. Първият им сингъл When She Was Mine започна да се излъчва в края на април и тази седмица скача от номер 27 до номер 17. В седмицата на дебюта в музикалните магазини очакваме още по-силна ротация, атакуване на ТОП 10 на радиостанциите и интересна битка между тях, Rihanna и Тhe Wanted за номер едно в класацията за продажби. 

 

 

И още едно ново лице в класацията. Той е Alex Clare и е от Лондон. Музиката му влиза полезрението на поп феновете по-рано тази година, когато Too Close e използвана за реклама на Microsoft. Дебютът му в класациите успя да достигне ТОП 5 в изброяването на най-продаваните, а тази седмица е 40-ият най-излъчван хит в Англия. 

 

 

 

Ето и трите най-излъчвани хита във Великобритания за миналата седмица според Radiomonitor:

 

1. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 

2. Fun. – We Are Young

 

 

3. The Wanted – Chasing The Sun

 

Още музика