Гари Барлоу с песен за Кралицата


 

"Sing" е посветена на Диамантения юбилей на английската кралица

 

 

Гари Барлоу и Сър Андрю Лойд Уебър създадоха специална песен послучай Диамантения юбилей на кралица Елизабет II. "Sing" е заглавното парче от специален юбилеен албум, който обединява някои от най-талантливите и разнообразни музиканти от държавите под британския флаг.

 

 

За създаването на "Sing" Гари пътува из различни страни от Британската общност на народите - Австралия, Кения, Ямайка и Соломоновите острови. Изпълнителят търси талантливи музиканти, които да покани за участие в една обща песен. Основният му критерий е да открие все още неизвестни, но запалени по музиката творци.

 

 

Пътуването на Гари е документирано във филма "Гари Барлоу: В служба на Нейно Величество", който ще бъде излъчен в HD формат по BBC 1. Нестандартното пътешествие довежда до сформирането на The Commonwealth Band - състав, с който участват 210 музиканти от цялата Британската общност. Сред участниците са Детският африкански хор, аборигенският китарист Gurrumul, Slum Drummers от кенийското гето Кибера, The Jolly Boys от Ямайка и Royal Solomon Islands Police Force Band. Тук не бива да пропускаме и принц Хари, който прави своя музикален дебют свирейки на тамбурина.

 

 

"Sing" е част от възпоменателен едноименен юбилеен албум, чиято световна премиера е днес, 28.05.2012. Забележителният запис включва редица млади музикални звезди, между които новозеландката Hayley Westenra (най-продаваният класически изпълнител на 21-ви век), хитовият тенор Alfie Boe и многообещаващото сопрано Laura Wright. Част от приходите от продажбата на Sing ще постъпят в благотворителен фонд.

 

 

Кулминацията на епичния проект ще се състои на 4-ти юни. Именно тогава многобройните музикантите ще изпълнят заедно "Sing" по време на грандиозния Юбилеен концерт в Бъкингамския дворец.

 

 

 

 

 

Още музика