Gotye остава на върха в US, Jay Sean се завръща

 

 

Somebody That I Used To Know остава предпочитана в щатския ефир

 


Втора поредна седмица Gotye се радва на най-много излъчвания в Америка. Дебютът му Somebody That I Used To Know e осмият хит, достигнал върха през тази година. Той е с участието на новозеландката Kimbra, чийто албум Vows излезе миналата седмица в Щатите.

 

От началото на 2012 до момента песента е пусната общо 87,672 по поп станциите, което й отрежда 23-то място във временното годишно изброяване. Самото то за сега е оглавявано от Set Fire To The Rain на Adele със 182,129 излъчвания в периода януари – юни.

 


Връщаме се към изброяването тази седмица, където единствената заплаха за Gotye е Nicki Minaj със Starships, която вече е на третата позиция, но голямата разлика между Nicki и Gotye може да не позволи нов номер едно след седем дни.

 


 


Предпочитан артист в станциите за хитове отбеляза силното си завръщане тази седмица. След като не успя да достигне номер едно с последния си сингъл Katy Perry прави опити с Wide Awake. Part of Me не се покатери по-нагоре от номер 3, а новото и парче е с по-големи амбиции и титлата най-добър нов дебют на 31-вата позиция.

 


Друго заглавие, за което се очакваше да достигне вече е извън чарта след като пикира на едва 19-та позиция. So Good на B.O.B e вече аут, но рапърът атакува с нещо познато.

 


В поп изброяването на MediaBase влиза и поредната рап-кънтри колаборация. Последната успешна, за която се сещаме е Over and Over на Nelly и Tim McGraw. В края на 2004 парчето успява да окупира първото място и да не слезе от там цели 8 седмици.
Сега B.O.B намира подкрепата на Taylor Swift в Both Of Us и започва участието си на номер 38.

 


 


20 радиостанции отвъд Атлантика са прибавили новото на Jay Sean и Pitbull – I’m All Yours. Не е зле като се има предвид, че най-прибавяната песен (Katy Perry – Wide Awake) e включена в програмата на 35 нови станции. I’m All Yours е пилотен сингъл от втория му американски албум Worth It All. За останалата част от света това ще е първото парче от четвъртия албум на британеца. Позитивната енергия и поредното клубното звучене, напомнящо Guetta или Harris ще я направят желана за купоните по плажовете.

 


 


Ако успее да влезе сред 40-те най-добри I’m All Yours ще стане четвъртият радио хит за Jay Sean в Америка като до момента най-добрият му е Down от 2009 задържал се 3 седмици на номер едно.

 


Ето и трите най-излъчвани за изминалата седмица в Щатите според MediaBase 24/7:

 


1. Gotye – Somebody That I Used To Know

 

 

2. Fun. – We Are You

 

 

3. Nicki Minaj – Starships

 

Още музика