И will.i.m. краде песни

 

Продуцентите Arty & Mat Zo твърдят, че изпълнителят е използвал песента им "Rebound" за хита си "Let’s Go"

 

 

Все по-често започнахме да чуваме за случаи, в които известни музикални звезди си приписват за авторски няколко секунди, отделни фрагменти или направо цели парчета на свои не чак толкова популярни колеги. В списъка с "взети назаем" хитове на други музиканти или поне с твърденията затова са имената на Алиша Кийс с “Girl On Fire”, Шакира с “Hips don’t lie”, 50 Cent с “I Get Money”, Аврил Лавин с “Girlfriend” и много други.

 

 

Отскоро в черната листа попадна и небезизвестният музикант, текстописец, продуцент и носител на купища музикални отличия, сред които и седем Грами награди – Уилям Адамс, по-известен като will.i am. Причината той да попадне в анти списъка, е обвинението на продуцентите Arty и Mat Zo, че е откраднал песента им “Rebound” и я е включил под името “Let’s Go” (с участието Крис Браун) в току- що излезлия му нов солов албум "#willpower".

 

 

Първоначално will.i.am. запазва мълчание по повод обвиненията, но след гневен туит на един от продуцентите, решава да представи своята версия по случая. В интервю за британското радио Kiss FM, музикантът коментира, че е записал “Rebound” за лейбъла Anjunabeats още миналата година и то по молба на продуцентите, които в момента завеждат дело срещу него.

 

 

Впоследствие обаче will.i am. използва част от същата песен за сингъла си "Let’s Go", като за целта я модифицира и по думите му, представя новата версия на Arty. Сагата продължава с признанието на музиканта, че в крайна сметка включва в албума си семпъл от оригинала на въпросната песен, а неуредиците, свързани с правата му, довели до недоразумението.

 

 

Продуцентите Arty и Mat Zo пък са категорични, че никой от звукозаписния лейбъл на wil.i.am. - "Interscope не" ги е потърсил за разрешение да използват парчето им.

 

 

Крис Браун, който се изявява като гост-вокалист в открадната песен коментира типично в стила си, че възникналият проблем изобщо не го интересува и че дори и не си прави труда да слуша песните, в които го канят да записва вокали.       

 

 

Чети и: Видео: Alicia Keys - Fire We Make

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:       

Още музика