ZZ Top: The Complete Studio Albums (1970-1990)

 

Mузикалното наследство на тексаското трио в бокс сет, включващ оригинални миксове от първите десет албума на бандата

 

 

През далечната 1969 година Billy F Gibbons, Frank Beard и Dusty Hill се събират в Хюстън и сформират ZZ Top. Скоро бандата пренаписва историята на рок музиката с поредица от изключително успешни записи и турнета.

 

 

През следващите 20 години триото се сдобива с признанието и обичта както на феновете, така и на критиката, продавайки милиони от своите албуми и билети за концерти по цял свят. Групата също така е въведена в Залата на славата на рокендрола и получава статуса на една от малкото банди със сертифициран с диамант от RIAA албум (продажби от 10 милиона или повече само в страната им).

 

 

Warner Bros. Records проследява впечатляващото музикално наследство на ZZ Top с пускането на бокс сет, включващ оригинални миксове на първите десет албума на бандата. "ZZ Top: The Complete Studio Albums (1970-1990)" ще бъде достъпен от 10 юни.

 

 

Сетът, включващ албумите, първоначално издадени през London label, както и поредицата от записи през Warner Bros. Това са "ZZ Tops’ First Album" (1971), "Rio Grande Mud" (1972), “Tres Hombres" (1973), "Fandango!" (1975)*, "Tejas"(1976), "Degüello" (1979), "El Loco" (1981), "Eliminator" (1983), "Afterburner" (1985) и "Recycler" (1990).

 

 

Всеки албум е в отделна опаковка, която точно пресъздава оригиналния артуърк. Боксът представя, за първи път на CD, оригинални миксове на "ZZ Tops’ First Album", "Rio Grande Mud" и "Tejas", които дълго време са чакани от най-страстните фенове на бандата.

 

 

Днес Gibbons, Hill и Beard все още са заедно, изпълняват и записват и както често обичат да казват “ние сме същите три момчета, свирещите същите три акорда.” Триото излезе с изявление във връзка с предстоящото издание "ZZ Top: The Complete Studio Albums (1970-1990)" гласящо: "За нас е огромно удоволствие, че албумите от първите 20 години на групата ще бъдат достъпни в този сет. Особено сме щастливи да обърнем внимание и на възстановяването на "ZZ Top's First Album", "Rio Grande Mud” и "Tejas", които са включени, хубаво е да са направени отново вече на определено ниво.”

 

 

Колекцията обхваща 100 песни, които проследяват пътуването на бандата от долнопробните барове в Тексас до големите сцени по света, започвайки с блусове и наелектризиращи буги парчета, които дефинират техния звук от 70-те години на миналия век — "Just Got Paid", "La Grange", "Tush" и "Cheap Sunglasses". "Тhe Complete Studio Albums" завършва с някои от най-големите сингли на групата от 80-те години — "Legs" и "Sharp Dressed Man" от албума с диамантен статус "Eliminator" и #1 хитовете "Sleeping Bag" и "Stages" от неговия мулти-платинен последовател "Afterburner".

 

 

ZZ Top ще се отправят на път следващия месец за серия концерти в Щатите и Европа, стартирайки на 2 май в Нюкърк, Оклахома и завършвайки на 7 юли в Линц, Австрия.

 

 

"ZZ Top: The Complete Studio Albums (1970-1990)" на ZZ Top ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

Чети и: Pink пуска песен с Lily Allen

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още музика