Джон Майер оглави Билборд Топ 200

 

"Born and raised" е номер 1 в класацията за албуми

 

Новият албум на носителя на Грами, певец, композитор и музикант Джон Майер е новият номер 1 в Билборд Топ 200.  В България той се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. „Born and Raised” дебютира директно на номер 1 в Америка с продажби от 219,478 копия за първата седмица. Албумът e и с номер 1 дебют в класацията за продажби на Канада.

 

 

„Born and Raised” (първият студиен албум на Джон Майер след успешния проект „Battle Studies”, 2009) включва пилотния сингъл "Shadow Days" и още 11 нови авторски песни. Албумът е продуциран от Джон Майер и Дон Уас. Дейвид Кросби и Греъм Наш участват в едноименното парче от албума.

 

През април т.г. Джон Майер получи наградата 2012 GRAMMYs ‘Hill Award’ за активната си благотворителна дейност в подкрепа на американските ветерани от войните. Артистът получи отличието си на специална церемония във Вашингтон.

 

 

Предишните проекти на Джон Майер „Room for Squares”, „Heavier Things” и „Continuum and Battle Studies” се продават в над 16 милиона копия по света до момента. Притежател е на 7 награди Грами и има 11 номинации. Джон Майер беше включен в класацията на списание Time на най-влиятелните личности в света и два пъти е бил на корицата на годишното издание на Rolling Stone - "Guitar".

 

 

 

 

Още музика