ZAZ пусна новия си албум

 

Една щастлива приказка

 

 

Френската сензация ZAZ представя новия си, втори студиен албум "Recto Verso", който от днес (20-ти май) е на музикалния пазар у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версия.

 

 

ZAZ се превърна в най-продавания френски изпълнител за 2011 и 2012 години, след като продаде от едноименния си дебютен албум повече от 1.8 милион копия по света. Проектът стана диамантен във Франция, двойно платинен в Германия, Русия, Полша, Белгия, Швейцария и Турция, и златен в Гърция и Австрия. Албумът оглави чартовете на Франция и Белгия и влезе в Топ 10 на Швейцария и Германия. ZAZ придоби международна популярност и благодарение на YouTube, където има забележителните 23 милиона гледания.

 

 

 

 

Песните в новия албум са жизнерадостни, многопластови и еуфорични, изпълнени с много страст от певицата, която френските медии нарекоха "Новата Едит Пиаф".

 

 

ZAZ, малката фея с божествен глас и неподправен, дрезгав тембър (подобно на самия живот), тръгва отново на път – енергична и решителна – с пилотния сингъл от новия албум "On ira" (Ще отидем). Песен с огромен положителен заряд, носеща характерния и завладяващ темперамент на певицата. Текстът и видеоклипът ни „отвеждат” до различни точки на света и екзотични дестинации. "On ira" е връзката между първия и новия албум – в духа на нео-реализма на хита на “Je veux”, но и като покана за пътешествие: колоритно и необуздано като картина на Гоген.

 

 

Следва наелектризиращото парче "Nous Debout", написано от Ours, възпяващо  свободата и човешката воля.

 

 

С песента "T’attends quoi" (Какво очаквате?), дело на певицата и композиторите Volo и K. Soltani, ZAZ ни призовава да излезем от собственото ни удобно статукво и да обърнем поглед към планините на Афганистан, към страданията на хората в Сирия, Ирак и други конфликтни точки по света.

 

 

В "Deterre" (Откривам), песен със силно рок звучене, дрезгавият ѝ глас ни окуражава да живеем пълноценно тук и сега. В сътрудничество с прочутия френски композитор и носител на Грами, Жан-Жак Голдман, ZAZ създава текста към песента "Si" (Дали), за да напомни, че човешката ни слабост се крие в трудността да намираме съгласие и хармония по между ни.

 

 

Чети и: Победителите от Billboard Music Awards 2013

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика