Concha Buika e готова с новия си албум

 

"La Noche Más Larga" излиза на 4 юни

 

 

"La Noche Más Larga" (“Най-дългата нощ”) е шестият студиен албум на мароканската певица Concha Buika. Той  ще излезе на 4 юни. Това е нейният първи с изцяло нов материал запис, след излизането на компилацията с най-доброто "En Mi Piel" от 2011 година. Много неща се случиха в живота ѝ след това. Песните, които записа за филма на Almodóvar, "La piel que habito" я изстреляха към международна слава, довела до дълги и много успешни турнета. ”Продължих да израствам от тогава”, казва тя, давайки да се разбере, че успехите не са я променили, защото "всичко, което съм изпяла, съм го изпяла със същото сърце".

 

 

"La Noche Más Larga" съдържа дванадесет песни, пет от които написани от самата Buika. Сред тях са и две, записани за "En Mi Piel", които сега влизат в албума с коренно различни версии, пропити със страстта и силата на един артист, който не се подчинява на стилистични условности: "Cómo Era" (първият сингъл) и "Sueño Con Ella" са част от едно пътешествие през джаза, фламенкото, африканската и кубинската музика, път водещ към един уникален стил, какъвто е този на Buika, с приятели в пътуването като Pat Metheny (който й акомпанира в "No Lo Sé").

 

 

Седемте кавъра в "La Noche Más Larga" също очертават нейната музикална вселена. Песни от Roque Narvaja, Fito Páez, Billie Holiday, Abbey Lincoln, Dino Ramos, Lecuona и Brel са пренесени в пламенната реалност на мароканската изпълнителка. С помощта на "нейните две опори, нейните момчета, две водещи светлини", а именно Ivan "Melón" Lewis (пиано, клавири, перкусии и аранжименти) и Ramón Porrina (перкусии, бек вокали, аранжименти), Buika продуцира албума с Eli Wolf (носител на награда Grammy 2013) и го записва в BB&B Studios в Маями и Sear Sound Studios в Ню Йорк.

 

 

И ето го, "La Noche Más Larga", запис, който Buika описва като едно красиво "сбогом" и едно "чудесно добре дошъл". “За мен най-важно е не пътуването, а крайната дестинация. Бях започнала да чувствам, че искам да стигна края, но не….харесва ми да поемам рискове".

 

 

Tраклист на "La Noche Más Larga":

 

 

01. Sueño con ella

 

02. Siboney

 

03. Ne me quite pas

 

04. Yo vengo a ofrecer mi corazon

 

05. La nave del olvido

 

06. La noche más larga

 

07. Don’t explain

 

08. No lo se (with Pat Metheny)

 

09. Santa lucia

 

10. Los solos

 

11. Como era

 

12. Throw It Away      

 

 

Чети и: Daft Punk пуснаха нов трак

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още музика