"Number of the Beast" е най-добрият UK албум

 

55 000 британци са гласуваха за най-обичаните английски албуми и филми

 

 

"Number of the Beast" на Iron Maiden е най-добрият британски албум, а "Trainspotting" на Дани Бойл е Ннй-добрият британски филм за последните 60 години според националното проучване на HMV, направено по повод диамантения юбилей на английската кралица

 

 

55 000 британци са гласували в hmv/facebook, използвайки силата на социалните медии, за да споделят кои са най-обичаните от тях английски албуми и филми.

 

 

Най-популярната група, получила повече от 20% от гласовете, е The Beatles, които имат 3 албума в Топ 10 на проучването, сред които и Sergeant Pepper на №.3.

 

 

Режисьорите, за които е гласувано най-много, са Дани Бойл и Стенли Кубрик, всеки един от които има в Топ 60 по три филма, категоризирани като „британски”, а най-популярните актьори според населението на Острова, са Колин Фърт, Хю Грант и Майкъл Кейн – всеки от тях илюстриращ квинтесенцията на британската същност по свой собствен начин. „Хари Потър” и „Монти Пайтън” също имат солиден брой гласове, като и двата филма са в Топ 10.

 

 

Едномесечното проучване, организирано от HMV по повод диамантения юбилей на английската кралица, се радваше на небивал интерес от страна на музикалните и филмовите фенове, като са получени 54 545 гласа общо в двете категории (30 000 – за албуми и 24,000 за филми) и повече от 330 000 споделяния, харесване и коментари във facebook.

 

 

В едно от най-големите проучвания, правени някога и проведено за първи път в социална медиа, хората имаха възможност да посочват предпочитанията си посредством иновативна платформа за гласуване във facebook страницата на компанията, до която можеше да се стигне и през www.hmv.com/jubilee. Гласуващите можеха да изберат от дълъг списък с 60 класически албума и филми, подбрани от екипа на HMV или да предложат за номинация собствено заглавие.


 

Още музика