Carly Rae Jepsen - кралицата на британския ефир

 

 

Седма седмица на върха за Call Me May Be

 


Вече почти два месеца Carly Rae Jepsen пее най-излъчваната песен във Великобритания. Call Me May Be и този уикенд не отстъпи от номер едно в класацията на Radiomonitor. Канадката е вече извън ТОП 10 в програмата на телевизиите, но радиостанциите продължават да я пускат на макс. За изминалите седем дни е била в ефира 4,859 пъти.

 


Най-голямата заплаха за Carly е Cheryl, чиято нова песен Call My Name скача с 10 места до номер 2. Миналата неделя Cheryl се опита да вдигне рейтинга на The Voice UK като изпълни песента на живо в предаването. И ако убийствената хореография към парчето не допринесе за това, то скачането от високо в началото определено събра погледите на зрителите. Очакваме номер едно за Cole в радиочарта преди официалното излизане на сингъла на 10 юни.

 

 

След излагането на Великобритания със завършването й като втората най-зле представила се страна на Евровизия, Engelbert Humperdinck мигновено напусна ТОП 40 и неговото място в чарта се очаква да заеме победителката Loreen с Euphoria. Песента – победител влиза на трета позиция в класацията по продажби, а в еърплея катери 241 места и е на номер 90.

 

 

Още едно случващо се тези дни събитие определи раздвижването в изброяването. С честванията по 60 годишнината от встъпването на НВ Елизабет II на трона и предстоящият концерт в началото на седмицата една от песните, посветена специално на събитието изкачва 24 места и е на номер 9. Sing e написана специално за случая от Andrew Lloyd Webber и Gary Barlow. Текстът е написан от Barlow в Кения, където Принцеса Елизабет разбира за смъртта на баща си и наследява трона. Именно на мястото, където започва Елизабет става кралица британският артист започва да пише и песента. Като резултат се получава песен, в която се усеща влиянието на бившите британски колонии и по някакъв начин наподобява на изпълнение на Take That.

 

 

След успеха на Stronger (достигнала 5-та позиция през февруари) Kelly Clarkson e готова за поредния си успех на Острова. Новото от нея е Dark Side. Звучи като продължение на Stronger и в него откриваме познати неща – тя може да пее и не ни учудва в гласово отношение. В текстово сме свикнали да я приемаме за презирана жена, а тук е малко по-уязвима и се пита дали половинката ще се задържи при нея като открие тъмната й страна. Така Dark Side прави Kelly по-истинска - обикновено момиче, което признава, че има трески за дялане и ни казва, че едно несъвършенство не може да ни направи по-малко обичани. 

 

 

Наскоро ви споменахме за Rudimental, за които смятаме, че носят една нова тенденция в британската поп музика и ето, че дебютът им Feel The Love с John Newman влезе директно на номер едно в чарта за продажби като остави зад себе си обичани артисти като Lawson, The Wanted и Rihаnna. Хитът отново се движи напред в класацията на станциите и вече е на номер 23

 

Като заговорихме за различен стил няма как да не включим и новото от Labrinth. Продуцентът и артист, който изстреля Tinie Tempah на върха никога не е искал да попада в категорията на типичните поп бийтове и винаги е търсил нещо алтернативно. Express Yourself е пример за това – фънки бийтовете, тромпетът, синтезаторите и напяванията ни връщат в 90-те, но въпреки това звучат модерно. Различното е ключово за Labrinth и той не пропуска да го изтъкне в текста: "I don't make the papers, I'm far from JLS/ Ain't got the X Factor, I'm not what they expect".

 

 

Ето и трите най-излъчвани на Острова за изминалата седмица според Radiomonitor:

 

1. Carly Rae Jepsen – Call Me May Be

 

 

2. Cheryl  - Call My Name

 

 

3. The Wanted – Chasing The Sun

 

 

 

Още музика