Глория Естефан представя "The Standards"

 

Новият албум на звездата излиза на 10 септември

 

 

Вирджиния Рекърдс & Sony Music представят новия албум на Глория Естефан "The Standards". Дискътт ще зарадва феновете на изпълнителката по целия свят, тъй като включва някои от най- големите стандарти на американската популярна музика от 20-ти век в нови интепретации на английски, испански, италиански, португалски и френски език.

 

 

Част от текстовете са написани от самата Естефан, а в записите участват и отличената с редица награди певица и композитор Лаура Паузини, световноизвестният цигулар Джошуа Бел и джаз саксофонистът Дейв Коз.

 

 

Този амбициозен проект е "замислян от много време", според думите на Глория Естефан, която за първи път записва стандарт през 1993 година за дуетния албум на Франк Синатра – Duets (в “Come Rain Or Come Shine”), а за последен път - във "Viva Duets" на Тони Бенет и дуетното им изпълнение на "Who Can I Turn To [When Nobody Needs Me]". "Израснах с музиката на Франк Синатра, Джони Матис, Хенри Манчини и песните на големите романтични певци на Мексико и Куба. Този жанр е точно по моята част, моето музикално пречистване". – казва родената в Хавана Естефан.

 

 

Глория Естафан чака години, за да запише албум със стандарти, тъй като "..трябваше да извървя определен път. Това са възхителни песни, но за да бъдат изпълнени наистина достоверно, човек трябва да има необходимия жизнен опит" - обяснява Глория Естефан.

 

 

 

 

Концепцията за проекта се ражда по време на благотворителна вечеря във "Frost School of Music" към Университета в Маями. Шели Берг, декан на факултета, композитор и продуцент на редица артисти включитело Пати Остин, Елиът Смит и Артуро Сандовал, предлага идеята на певицата.

 

 

"Седнахме зад пианото за забавление и той ме помоли да изпълня песента, която представих преди 30 години в първото си телевизионно участие (в шоуто на Карсън)". – спомня си Естефан за изпълнението на песента “Conga”, с която като част от „Miami Sound Machine”, прави големия си международен пробив през 1985год. и продължава: ”В предаването изпълних и класиката на Били Холидей “Good Morning Heartache”, която сега включих  в албума”.

 

 

Чети и: Новата песен на Майкъл Джексън е с Бийбър

 

 

"С този албум завършвам един творчески цикъл като артист" – казва Eстефан и добавя, че всички песни са подбрани с "цялото ми сърце". Тя изпраща списък с 50 песни на Берг, от които двамата избират 16 заглавия за финалната селекция. Певицата влиза в студио с четирима изтъкнати джаз музиканти – "всеки от тях е Маестро в жанра" - и симфоничен оркестър.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика