Ruth, балет Nova и Ogi 23 - вижте комбинацията!

 

Ruth и балет Nova съблазниха Ogi 23

 

Black Magic Woman е поредният хит от втория албум на Ogi 23, който бандата ще представи с голям безплатен концерт на 14 юни в клуб Pork Pie, с участието на Ruth, FeeL, 100 kila и много други гости и приятели.

 

 

Парчето е в типичния за групата летен лежерен стил, като свежото допълнение са суинг елементите, които пък водят със себе си страхотното включване на вокала на Ruth и брас партия от Божидар Василев (Trom Bobby) от Southwick.

 

Black Magic Woman е крачка напред за Ogi 23 в музикално отношение и те с гордост признават, че нарочно правят експерименти с различни стилове: „Това е само едно парче от албума, в който наистина държахме всяка песен да бъде ново предизвикателство за нас. Нормално е след 3 години и стотици концерти да се развием като музиканти и да експериментираме. Естествено, музиката си остава предимно забавление и фактът, че сами се продуцираме, ни дава свобода да правим каквото си поискаме. Ако чуете албума, ще видите, че това определено си личи!”  - споделя басистът на Ogi 23 Ангел.

 

 

Изборът на Ruth за участие в парчето пък се случва случайно – „От известно време мислехме да направим парче с женски вокал. Няма по-специална причина да изберем Ruth. Запознахме се, напихме се и то си стана, типично в наш стил!” – разказва Косьо. По същия естествен начин идва участието на балет Nova, с които момчетата се запознават по време на участие в телевизионно предаване.

 

 

Режисьор на клипа към Black Magic Woman е Стефан Стоев, който с лекота постига винтидж стилистиката на видеото, изпълнена с красиви pin-up танцьорки, ретро визия и усещане за суинг-треска от средата на миналия век. „Изборът на Стефан също беше неволен. Няколко екипа отказаха да снимат това, което искаме, защото в момента всичко трябва да е по-арт, по-така. А за нас беше важно да си излезем ние и нищо повече.” – признават от групата.

 

 

Новият им албум "Голямото разпускане" включва 14 трака и бонус – първия диск на групата и ще се продава на специална цена на концерта-промоция, след което ще може да бъде закупен от музикалните магазини в цяла България. Гости в него са множество музиканти и всички те ще вземат участие в Pork Pie.

 

 

"Голямото разпускане", който включва хитовете Enjoy, „Почивка” и „Любов на преспи”, идва 3 години след студийния дебют на Ogi 23 и показва огромното развитие на групата в музикално отношение. То обаче остава в чаровно съчетание с лежерното им усещане за светлата, забавна страна на пък и рок музиката, което ги прави любими на всичките им фенове.

 

Ogi 23 са: Константин Ангелов – китара, вокали,  Ангел Ангелов – бас, вокали и Христо Илиев – барабани.

 

 

 

 

  • Irina
  • 2012-06-09 01:00:11

свежо ама не нещо не мисля, че ще стане хит

Още музика