Return To Paradise на Sam Sparro вече е на пазара

 

Дългоочакваният втори албум на поп звездата излезе тази седмица

 

 


Неговият платинен сингъл Black & Gold, с който той направи международния си пробив, влезе в топ 20 на 40 държави и му донесе номинация за Grammy. Едноименният му албум дебютира на №5 във Великобритания и спечели златен статус, както и безброй хвалебствия от световните медии. Той е правил колаборации с Basement Jaxx, Mark Ronson, DJ Mason & DMC, ремиксирал е Kimbra, OK Go и Sky Ferriera , и също е писал песни за колегите си Adam Lambert и Natasha Beddingfield.  Зад гърба си има много успешни концерти и участия в големи фестивали, престижни номинации от MTV и 5 от ARIA от родната Австралия. И всичко това преди да навърши 29 години!

 

 

Ако вярвате в съдбата – музиката е предопределението на Sam. Ако не вярвате, може би ще обясните таланта му просто със „заложен по рождение”: дядо му – прочут джаз музикант, баща му – госпел майстор и звукозаписен изпълнител, майка му – изпълнител на орган и брат му – професионален китарист – това е детство, пълно с музика.

 

 

Музиката беше нещо, което е винаги около мен и нещо, с което винаги съм се занимавал. Всеки в моето семейство е музикален – всичките 5 поколения назад! Винаги съм бил сред хора, които свирят на някакви инструменти, пеят и танцуват.”  Sam си спомня, че работи още от 4-годишна възраст, но нещата поемат в сериозна посока, когато навършва 11 г. и започва да пее професионално за детски записи, госпели и за телевизионни реклами.

 

 

Return To Paradise е игра на носталгия и “paradise garage” – жанр, дошъл от хедонистичната дискотечна сцена на Ню Йорк в края на 70-те години, започнал на паркинг и издигнал се до термина „гаражен”, станал  известен с уникалния си еклектичен стил в диското, денс музиката и в модата.Основните теми са любовта и загубата, както и търсенето на вътрешна радост и щастие. „Много от песните са всъщност за мен, как се опитвам да намеря смисъл в невинността и спокойствието.”

 

Докато черпи вдъхновение от 70-те и 80-те години, същевременно албумът е изключително съвременен, с модерен прочит на тези теми.

 

 

В процеса на работа по този албум Sam придобива повече вяра в себе си, убеден е, че може да стане още по-плодовит композитор и по-уверен по принцип. „Чувствам се по-спокоен сега и оставих нещата в малко по-суров вариант, не толкова полирани – толкова много поп музика е излъскана до съвършенство, че губиш емоцията в нея и усещането за човешка намеса.”

 

 

„Наистина се гордея с целия този албум, няма нищо в него, с което да не съм абсолютно горд и да не застана 100% зад него!”


 

Още музика