Cliff Richard издава стотния си албум

 

Новият диск се казва "The Fabulous Rock ‘n’ Roll Songbook"

 

 

Cliff Richard, най-големият британски творец на хитове за всички времена, ще издаде своя стотен албум “The Fabulous Rock ‘n’ Roll Songbook” на 11 ноември 2013 през Rhino Records. Този студиен запис, включващ 15 велики рокендрол парчета, е записан на живо в Blackbird Studio и The Parlor в Нашвил и представлява трибют, който Cliff Richard прави към големите в рокендрола, които са го вдъхновили и са му повлияли, като Elvis Presley, Little Richard, Chuck Berry и Buddy Holly.

 

 

В "The Fabulous Rock ‘N’ Roll Songbook" Cliff Richard, един от първите големи велики рокендрол изпълнители на Великобритания, изпълнява прочувствени нови версии на култови песни като “Teddy Bear” (Elvis Presley), “Rave On” (Buddy Holly), “Johnny B Good” (Chuck Berry), “Rip It Up”, (Little Richard), “Dream Lover” (Bobby Darin), “Wake Up Little Susie” (Everly Brothers) и “Dream Lover” (Bobby Darin).

 

 

Неговият стотен албум също така включва и едно чисто ново парче "One More Sunny Day". Първият сингъл от албума ще бъде “Rip It Up”, което ще е неговият 140-ти издаден сингъл.

За записването на албума Cliff Richard казва: “Беше сякаш сме се върнали в 50-те години на миналия век с The Shadows в Studio 2 на Abbey Road – само че не бяха The Shadows, не беше Studio 2 и не бяха 50-те години. Бях в Нашвил, Тенеси в Blackbird Studio с петима страхотни музиканти от Нашвил и записвахме…на живо.”

 

 

Cliff Richard добавя: "Това беше моят шанс да отдам почит не само на (по мое скромно мнение) едни от най-великите постижения в музикалната история, но и на артистите, които отведоха рокендрола до върха на класациите по света. Подобно на всички големи форми на изкуство и рокендролът не стои неподвижно, а преживява някои феноменални промени, довеждайки го до мястото където сме сега. Целият този период беше нов и невероятно вълнуващ и като си помисля, че аз бях там! Да спестявам джобните си със седмици, за да мога да си купя първия албум на Elvis, да заемам от приятел албуми на Little Richard (моето име отчасти беше трибют към него) и да бягам от училище, за да мога да се сдобия с места и да гледам  Bill Haley на живо.”

 

 

Албумът "The Fabulous Rock ‘N’ Roll Songbook" на Cliff Richard ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 

1. Rip It Up

 

2. Wake Up Little Susie

 

3. Poetry In Motion

 

4. Sealed With a Kiss

 

5. Stood Up

 

6. Such a Night

 

7. School Days

 

8. Teddy Bear & Too Much (medley)

 

9. Don’t Let Go

 

10. Dream Lover

 

11. Stuck on You

 

12. Fabulous

 

13. Rave On

 

14. Johnny B. Goode

 

15. One More Sunny Day

 

 

Чети и: Глория Естефан представя "The Standards"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика